Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 20

Valdas Adamkus skubiai išskrido gydytis į Ameriką

Lapkričio pradžioje 87-ąjį gimtadienį atšventęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus atidėjo visus reikalus ir šią savaitę išvyko gydytis į JAV. Dėl sveikatos problemų V.Adamkus nedalyvaus savaitgalį vyksiančioje konferencijoje Rytų partnerystės tema. Vietoj jo kalbą sakys europarlamentaras Vytautas Landsbergis.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Tai, kad V.Adamkus yra JAV, 15min.lt patvirtino konferenciją organizuojančio Jerzy Giedroyco forumo valdybos pirmininkas Alvydas Nikžentaitis.

„Jis turėjo skubiai išvykti dėl sveikatos reikalų į JAV“, – teigė konferencijos organizatorius. 15min.lt su kadenciją baigusiu prezidentu nepavyko susisiekti.

Pasak A.Nikžentaičio, konferencijos organizatoriai nutarė į renginį vietoj V.Adamkaus pakviesti V.Landsbergį. Konferencijoje šį savaitgalį, be V.Landsbergio, dar dalyvaus buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka ir buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kvasniewskis.

V.Adamkus spalio pabaigoje po kasmetės sveikatos apžiūros buvo paguldytas į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas, nes namuose pasijuto prastai. Jam atlikta nedidelė operacija įtariant inkstų pakitimus. Tyrimų rezultatai buvo geri, kadenciją baigęs prezidentas buvo išleistas namo švęsti gimtadienio, bet šiuo metu vėl gydosi JAV.

Inkstų pakitimus V.Adamkus JAV jau gydėsi pernai pavasarį. Tuomet jam buvo atlikta reta šaldymo procedūra. Šiuo inovatyviu metodu dažniausiai gydomi onkologiniai inkstų ir prostatos susirgimai. Prieš metus skelbta, kad V.Adamkui pavyko įveikti sunkią ligą.

2008-aisiais jam implantuotas širdies stimuliatorius, o 2001 m. buvo atliktos apendikso ir tinklainės operacijos bei teko skaldyti akmenį šlapimtakyje.

Kadenciją baigęs šalies vadovas apie savo sveikatą visuomenę nuolat informuoja nuo pat 1998-ųjų, kai pradėjo eiti šalies vadovo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius