Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 25

Valdas Adamkus tapo Šiaulių garbės piliečiu

Šiaulių miesto taryba ketvirtadienį vienbalsiai pritarė siūlymui kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui suteikti miesto garbės piliečio vardą.
Bibliotekos-muziejaus atidaryme
Bibliotekos-muziejaus atidaryme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Valdas Adamkus

„Sprendimas vienbalsiai priimtas – tai išties puikus ženklas Šiaulių miestui, jog gerbiamas prezidentas sutiko kandidatuoti ir taryba vienbalsiai balsavo už garbės vardo suteikimą gerbiamam prezidentui“, – tarybos posėdyje kalbėjo Šiaulių meras Artūras Visockas.

Garbės piliečio vardo suteikimo komisijai V.Adamkaus kandidatūra pateikta kaip politiko, aplinkosaugininko, JAV lietuvių bendruomenės aktyvus veikėjo.

Kaip posėdžio metu sakė Šiaulių meras, kandidatūrą palaikė 12 iš 15 kandidatūras vertinusios komisijos narių.

„Po komisijos posėdžio paskambinau prezidentui ir pranešiau. Jis padėkojo ir pasakė, jog nėra vertas. Aš manau, jog jis tikrai yra vertas garbingiausių vardų. Tai politikos ir visuomenės šviesulys. Jo vadovavimo šaliai metu augo tiek Lietuva, tiek Šiauliai. Mūsų miestui didelė garbė pagerbti tokį žmogų“, - Šiaulių savivaldybės pranešime cituojamas A.Visockas.

V.Adamkaus kandidatūrą Šiaulių miesto garbės piliečio vardui suteikti pateikė miesto koncertinė įstaiga „Saulė“, rekomendavo bendrija „Šiauliečių klubas“, Lietuvos muzikų rėmimo fondas.

Šiam titului V.Adamkaus kandidatūra pristatoma ne pirmą kartą. 2009 metais ji irgi pateikta komisijai, bet Šiaulių miesto garbės piliečio vardas suteiktas vaikų šokio kolektyvo vadovei Aldonai Masėnienei.

Šiemet tarp kandidatų buvo vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansamblio „Šėltinis“ ilgamečiai vadovai, šokių mokytojai-ekspertai Violeta ir Romualdas Laugaliai bei Lietuvos statybų sektoriaus atstovas, buvęs ilgametis statybos ministras, statybos inžinierius Romualdas Sakalauskas.

Šiaulių garbės piliečio vardas suteikiamas už asmens profesinę ir visuomeninę veiklą, kuri yra sektinas pavyzdys visiems miesto gyventojams.

Regalijos prezidentui bus įteikiamos rugsėjo 9 dieną, minint miesto gimtadienį.

Tarp Šiaulių garbės piliečių yra operos solistas Virgilijus Noreika, dirigentas Saulius Sondeckis, krepšinio treneris Antanas Sireika, vyskupas Eugenijus Bartulis, šachmatininkė Viktorija Čmilytė, aktorius Pranas Pauliokas ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius