Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 28 /20:31

Valdas Vasiliauskas: Neringa Venckienė į Lietuvą negrįš, ji prašys politinio prieglobsčio užsienyje

TV3 laidoje „Savaitės komentarai“ Indrės Makaraitytės kalbintas „Drąsos kelio“ partijos narys, seimūnas Valdas Vasiliauskas prasitarė, kad Neringa Venckienė į Lietuvą savo noru nebegrįš. Ji prašys politinio prieglobsčio užsienyje.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Savaitraščio „15min“ iliustr./Savaitės prievarta – liečiamoji
Savaitraščio „15min“ iliustr./Savaitės prievarta – liečiamoji

Valdas Vasiliauskas prisipažino su savo partiete Neringa Venckiene paskutinį kartą bendravęs balandžio 6 d. telefonu. Jie kalbėjosi apie artėjantį Seimo posėdį, kuriame buvo svarstoma atimti politinę Venckienės neliečiamybę. Po to, balandžio 9 d. seimūnė neliečiamybės neteko. V.Vasiliauskas neslėpė, kad N.Venckienė iš anksto tam ruošėsi nes nujautė, koks bus Seimo sprendimas.

V.Vasiliauskas sakė, kad su savo kolegomis iš „Drąsos kelio“ N.Venckienė nebendrauja, jokių darbinių reikalų Seimo narė nesvarsto, laiškų nepersiunčia. Ji, ko gero, palaiko ryšį tik su šeimos nariais.

„Tai yra jos sąmoningas ir, manyčiau, racionalus sprendimas. Juk ją kiekvieną dieną galėjo suimti prokurorų prašymu. Ji, matyt, pasirinko politinės pabėgėlės statusą ir tai yra jos tolimesnės kovos su supuvusia teisine sistema dalis“, – sakė V.Vasiliauskas.

Politikas sakė, kad remiasi prielaidomis ir patikimais šaltiniais.

Pokalbio metu svarstytos dvi versijos: kad N.Venckienė galimai pabėgo į JAV arba Didžiąją Britaniją.

Jei pats prašytų politinio prieglobsčio, V.Vasiliauskas galbūt rinktųsi Londoną. Bet ten užsitęsia procedūra. Todėl geresnis pasirinkimas būtų Suomija arba net JAV.

„Aš manau, kad N.Venckienė yra ne Londone, o kažkur toliau“, – sakė V.Vasiliauskas. Jis teigė, kad N.Venckienę užsienyje gali išlaikyti jos vyras - žinomas advokatas. Taip pat - JAV ir Didžiojoje Britanijoje gyvenantys giminaičiai.

V.Vasiliauskas prisiminė, kad jau yra precedentas, kai JAV buvo suteiktas politinio pabėgėlio statusas lietuviui Šarūnui Paberaliui. Tad galėtų toks precedentas būti ir Jungtinėje karalystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius