-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 07

Valdininkai neskuba nuspręsti dėl klubo „Cocainn“ pavadinimo

Lapkričio viduryje duris atvėrusio sostinės naktinio klubo „Cocainn“ iškaba Gedimino prospekte jau porą savaičių kabo uždengta. To pereikalavo Vilniaus miesto savivaldybės valdininkai. Ar klubui bus leista išlaikyti tokį pavadinimą, kol kas nežinia.
Klubo iškabą teko uždengti.
Klubo iškabą teko uždengti. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min.lt prieš kurį laiką rašė, kad pasilinksminimo vietos iškaba pagrindinėje sostinės gatvėje švietė be leidimo. Už tai Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius klubo vadovui skyrė 250 Lt baudą ir įpareigojo iškabą uždengti. Tačiau klubo iškabos ir asociacijas su populiariu narkotiku kokainu keliančio pavadinimo klausimas savivaldybėje nejuda iš vietos.

Savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiasis specialistas Antonas Nikitinas 15min.lt sakė, kad klubo savininkai jau kreipėsi į savivaldybę dėl reklamos derinimo. Anot jo, „Cocainn“ atstovai savivaldybei pateikė ne visus reikalingus dokumentus. „Vėliau sprendimas su specialistų siūlymais keliaus į reklamos komisiją, kuri priims sprendimus dėl iškabos. Kaip greitai bus išspręstas klausimas priklausys nuo to, kaip greitai savininkai pateiks trūkstamus dokumentus“, – tikino A.Nikitinas.

„Cocainn“ direktorius Algirdas Šumskas 15min.lt sakė, kad reikalingų dokumentų derinimas – ilgas procesas. „Komisija turės nuspręsti, pavadinimas tinkamas, ar netinkamas“, – sakė jis. A.Šumsko teigimu, dėl to, kad klubo iškaba uždengta, pasilinksminimo vietos lankytojai neaplenkia. „Lankytojų vis daugiau ir daugiau. Tikimės, kad viskas bus gerai“, – pridūrė pašnekovas.

Jis 15min.lt anksčiau yra sakęs, kad klubo pavadinimas nereiškia narkotiko. „Tai nėra narkotiko pavadinimas, nes narkotiko pavadinimas rašosi šiek tiek kitaip, – teigė A.Šumskas. – Žodis „coca“ reiškia „baltas“, „grynas“, o „inn“ – „taverna“, „užeiga“. Tokius du dalykus sudėjome į pavadinimą. Tai yra žodžių žaismas. Matote, jūs iš karto atkreipėte dėmesį į šį pavadinimą. Jeigu jis būtų kitoks, jums nebūtų įdomu.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius