Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 28

Valdininkų išgąsdinti Kauno turgaus prekeiviai bėgo slėptis

Antradienį ryte prie Stoties turgaus pasirodžius Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos, Sanitarijos inspekcijos ir Centro seniūnijos atstovams kilo sąmyšis.
Kauno Stoties turgaus prieigose pasirodę tikrintojai aiškinosi, ar visi prekeiviai tai daro pagal taisykles.
Kauno stoties turgaus prieigose pasirodę tikrintojai aiškinosi, ar visi prekeiviai laikosi taisyklių. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Maisto ir kitais produktais prekiaujantys smulkieji verslininkai nesitikėjo netikėtų svečių. Palikę savo prekes kai kurie prekybininkai puolė bėgti, kiti užsibarikadavo savo kioskuose.

„Slėptis bėga nelegaliai prekiaujantys žmonės. Jie operatyviai vieni kitiems praneša apie tikrintojus“, – sakė reide dalyvavęs Centro seniūnijos vyriausiasis specialistas Raimundas Danilevičius. Pasak jo, tokį patį vaizdą – produktų pilnus prekystalius, šalia kurių nėra pardavėjų, tikrintojams tenka matyti kas kartą, kai tik užsuka į turgavietes.

Slėptis jie bėga kas kartą, sužinoję, kad atvyko tikrintojai, – apie nelegaliai prekiaujančius smulkiuosius verslininkus sakė Centro seniūnijos darbuotojas.

Per antradienį surengtą patikrinimą daugiausia dėmesio skirta maisto produktų pardavėjams ir jų gaminiams. Kauno miesto savivaldybėje nuo birželio mėnesio veikiančios Sanitarijos inspekcijos vadovo Donato Seniko teigimu, dažniausias pažeidimas – netinkamai laikomi produktai. Pardavėjai juos dažnai laiko ant žemės, nors tai draudžiama, per šiltai.

„Gyventojams norime dar kartą priminti, kad, pavyzdžiui, pieną ir jo produktus labai rizikinga pirkti kiemuose, turgaus prieigose, iš nepažįstamų asmenų, nes nežinoma, kokiomis sąlygomis buvo melžiamos karvės, ar jos sveikos, kaip pienas buvo laikomas, ar melžėja neserga infekcinėmis ligomis, ar nėra bakterijų nešiotoja. Išgėrus nesveikos karvės pieno ar suvalgius jos mėsos, galima susirgti užkrečiamomis žarnyno ligomis. Jeigu jau žmogus nusipirko tokio pieno, jį būtina virinti ir nors taip bandyti apsisaugoti“, – sakė D.Senikas. Turgavietėse prekiaujantys pardavėjai taip pat turi laikytis mieste galiojančių tokios prekybos taisyklių.

Per patikrinimą Kauno stoties turguje už prekybos taisyklių nesilaikymą buvo surašyti keli protokolai. Artimiausiu metu panašius patikrinimus ketinama rengti ir kitose Kauno miesto turgavietėse bei jų prieigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius