-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 14

Valdovų rūmams kitąmet planuojama skirti iki 16 mln. litų

Brangiausio Lietuvoje istorinio reprezentacinio muziejaus Valdovų rūmų projektui 2012 metais Vyriausybė planuoja skirti 15-16 mln. litų. Tokia suma numatyta kitų metų biudžeto projekte, tačiau neatmetama, kad vėliau ji gali keistis, priklausomai nuo derybų su rūmų statybos rangovu Panevėžio statybos trestu (PST).
Valdovų rūmai
Valdovų rūmai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Vakar kultūros ministras informavo, kad diskusijos ir derybos dėl to, kaip toliau bus tęsiamas projektas, tęsiasi. Artimiausiu metu turėtų būti pasiektas kažkoks sutarimas ir rezultatas. Tokiu atveju matytume ir žinotume, kiek lėšų reikia viso projekto užbaigimui, kiek reikėtų investuoti kitais metais. Ta diskusija turės baigtis iki biudžeto antro svarstymo“, – penktadienį po neeilinio Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė tvirtino, kad tiksli suma paaiškės po Kultūros ministerijos derybų su PST.

„Manau, kad kultūros ministras, diskutuodamas su statytojais, tikrai ras patį geriausią sprendimą. Kiek aš žinau, dabar tiesiog nėra sutarta dėl galutinės sumos, todėl ta suma, kuri dabar yra projektuojama, jokiu būdu nėra garantuota. Jeigu nepavyks su statytojais susitarti, tai gali būti ir visiškai kitų sprendimų“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministrė.

Statybos darbai Valdovų rūmuose sustabdyti šių metų pradžioje, kai Viešųjų pirkimų tarnyba sutartyje su Panevėžio statybos trestu (PST) aptiko daug pažeidimų ir pareikalavo sutartį nutraukti. Šiuo metu rengiami du projektai, kad būtų galima vieną rūmų dalį – muziejų – baigti ir atiduoti naudoti. Kita dalis būtų baigta vėliau.

Valdovų rūmų statybos kaina per dešimtmetį išaugo daugiau nei tris kartus – nuo 114 iki 367 mln. litų. Dėl galimų įstatymų pažeidimų kreiptasi į Generalinę prokuratūrą.

Už rūmų atstatymą atsakinga Vilniaus pilių direkcija teigia, kad galutinai baigti brangiausią Lietuvoje istorinį reprezentacinį muziejų, pirminiais skaičiavimais, reikėtų dar apie 110 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius