Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 23

A.Kubilius siūlo baigti Valdovų rūmus

Nors, anot Seimo Audito komiteto pirmininkės Loretos Graužinienės, Valdovų rūmams baigti reikės dar apie 200 mln. litų, premjeras Andrius Kubilius sako, jog šį objektą reikėtų baigti.
Valdovų rūmai
Valdovų rūmai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kol kas nesvarstėme, kokiais būdais ir ką darysime. Matyt, vis tiek turime matyti strateginę perspektyvą – rūmus reikia užbaigti“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Tačiau premjeras sako visada į šias statybas žiūrėjęs „atsargiai ir skeptiškai“.

„Tuo metu, kai buvo priimami sprendimai – prieš gerą dešimtmetį – dėl Valdovų rūmų atstatymo, buvo elgiamasi šiek tiek trumparegiškai. Tuo metu tą trumparegiškumą mačiau ir mačiau aiškiai, kad pradiniai skaičiavimai, esą užteks 100 mln. litų, nelabai pagrįsti“, – sakė premjeras.

Po ekskursijos atkuriamuose Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) valdovų rūmuose „darbietė“ Loreta Graužinienė sakė, kad rūmus baigti statyti ir įrengti muziejų reikės dar apie 200 mln. litų.

Statybininkai ir projektuotojai nedrįsta pasakyti, kiek reikėtų lėšų visam projektui baigti ir kada visi rūmai galėtų atverti duris lankytojams. Anot jų, pirmajam etapui baigti, tai yra maždaug pusei visų patalpų, reikėtų apie 32 mln. litų.

Trečiadienį nuvykę į Vilniaus centre atkuriamus Valdovų rūmus Seimo Audito komiteto nariai, remdamiesi Valstybės kontrolės (VK) išvadomis, aiškinosi, kodėl per dešimt metų nuo projektavimo ir statybų pradžios LDK valdovų rūmų projektas pabrango 250 mln. litų.

Prieš 200 metų nugriauti Vilniaus žemutinės pilies Valdovų rūmai yra atkuriami virš 1987–2001 metais atkastų rūmų liekanų. Tai Vilniaus pilių komplekso sudėtinė dalis – kunigaikščių rūmai, stovėję tarp Katedros ir Pilies kalno. Rūmai susideda iš keturių korpusų su uždaru kiemu. Sprendimas atstatyti Valdovų rūmus sulaukė prieštaringų ir visuomenės, ir istorikų vertinimų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius