Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10 /12:48

Valentinas Mazuronis: „Atsistatydinu iš Darbo partijos vadovo pareigų“

Darbo partija, nors prognozuota kitaip, į naująjį Seimą, suskaičiavus daugiamandatės rinkimų apygardos rezultatus, nepatenka. Partijos lyderis Valentinas Mazuronis yra sakęs, kad, jeigu jo vedama politinė jėga netaps stipriausia politine jėga, jis trauksis. Tą jis ir padarė. Priekaištų jam nepagailėjo ir Viktoras Uspaskichas.

Darbo partija sulaukė vos 4,91 proc. rinkėjų balsų. Tad iki būtinojo 5 proc. slenksčio jiems nedaug, bet pritrūko. Dar penki partijos atstovai pateko į antrąjį rinkimų turą vienmandatėse apygardose.

Atėjęs į spaudos konferenciją Valdovų rūmuose, kurią surengė naujienų agentūra BNS, V.Mazuronis pajuokavo: „O kas, jeigu pradėčiau, kad, mano nuomone, Darbo partijai rinkimai buvo labai neblogi?“ Bet čia pat surimtėjęs jis teigė suprantąs, kad rezultatai buvo labai blogi.

O kaltė dėl to krenta daug kam, yra ir objektyvių, ir subjektyvių priežasčių.

„Visada laikiausi pozicijos, kad partijos vadovas turi prisiimti atsakomybę už jo partijos rezultatus. Todėl jau šį rytą parašiau pareiškimą, kad atsistatydinu iš partijos vadovo pareigų“, – teigė V.Mazuronis.

Vis dėlto asmeninių nesėkmių itin daug jis teigė nematąs. Atsakomybę jis teigė prisiimantis kaip partijos pirmininkas. Todėl Loretos Graužinienės pasisakymo, kad rinkimai taip susiklostė ir dėl jo kaltės, V.Mazuronis teigė nekomentuosiąs.

Prarasti rinkėjų balsai
Prarasti rinkėjų balsai

Laikinai jo vietą užims Vytautas Gapšys. Pastarojo teigimu, partija persiorientuos ir ruošis kitiems Seimo rinkimams, taip pat tiems rinkimams, kurie per tuos ketverius metus dar vyks.

Kas taps nuolatiniu Darbo partijos vadovu, V.Mazuronis teigė nenorįs spėlioti, bet kandidatų tikrai yra daug. V.Gapšys kol kas nenorėjo pasakyti, ar jis dalyvaus pirmininko rinkimuose, teigė apie tai dar negalvojęs. Laikinuoju vadovu jis bus ne ilgiau nei tris mėnesius pagal partijos statutą.

V.Mazuronis tvirtino, kad V.Gapšys tikrai neėmė kyšio, nors tuo yra įtariamas. Esą tai buvo įvairios nuolaidos ir tas neturi nieko bendro su pačiu V.Gapšiu.

V.Uspaskichas šiuo metu užsiėmęs centro Rusijoje atidarymu, – sakė V.Gapšys.

„Priežasčių, kodėl tokie rinkimų rezultatai, buvo labai daug. Taip pat ir buvusio pirmininko (Viktoro Uspaskicho – red.past.) pasitraukimas, neigiama kuriama nuomonė. Ir gramatinės klaidos, kas buvo išpūsta iki negalėjimo“, – nesėkmės rinkimuose priežastis vardijo V.Mazuronis.

V.Uspaskichas, pasak V.Mazuronio, nėra partijos narys jau apie metus, jis pasitraukė iš politinės veiklos, todėl su juo kontaktų po rinkimų nebuvo. V.Gapšys teigė su V.Uspaskichu bendravęs prieš rinkimus, po rinkimų dar neturėjęs progos. „V.Uspaskichas šiuo metu užsiėmęs centro Rusijoje atidarymu“, – ką veikia buvęs Darbo partijos lyderis, sakė V.Gapšys.

Po nesėkmingų Darbo partijai Seimo rinkimų jos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas buvusiems partiečiams siūlo atnaujinti partijos vadovybę, iš jos išvarant senus pirdylas.

„Visus senus pirdylas reikia iš ten varyti ir formuoti naują valdymo organą“, – BNS pirmadienį sakė V.Uspaskichas.

Visus senus pirdylas reikia iš ten varyti ir formuoti naują valdymo organą, – BNS sakė V.Uspaskichas.

Jis teigė, kad atsistatydinantis Darbo partijos pirmininkas V.Mazuronis nesutelkė partijos komandiniam žaidimui, todėl „darbiečiams“ nepavyko patekti į Seimą, sako partijos įkūrėjas V.Uspaskichas.

„V.Mazuronis neblogai dirbo ir jo reitingas neblogas, bet jam nepavyko priversti žaisti komandinio žaidimo, ką aš visą laiką darydavau“, – BNS pirmadienį sakė V.Uspaskichas.

„Jie nesugebėjo žaisti komandinio žaidimo. Kiekvienas už save pabandė pažaisti, tai va ir gavo į kailį“, – pridūrė jis.

Buvęs politikas sako ketinantis patarti „darbiečiams“ dėl galimų žmonių toliau vadovauti partijai, jeigu jo bus prašoma. Visgi pats V.Uspaskichas toliau griežtai atmeta galimybę grįžti į politiką, iš kurios pasitraukė prieš maždaug metus.

Vertindamas buvusios politinės bendražygės, Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės pralaimėjimą vienmandatėje apygardoje Ukmergėje, V.Uspaskichas tai pavadino „nuosekliu jos darbu prieš save“.

„Kiekvienas jos pasirodymas buvo darbas prieš save. Mano patarimas jai ir buvo kažkada, kad pasirink Seimą, dirbk savo pareigose. Kam tau lįsti kitur, jeigu neturi sugebėjimų kalbėti su žiniasklaida ar viešai?“, – kalbėjo buvęs „darbiečių“ lyderis.

Darbo partija sekmadienį vykusiuose Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė reikalingų patekti į Seimą 5 proc. balsų. Vienmandatėje Ukmergės apygardoje L.Graužinienė liko ketvirta, nusileidusi konservatorių ir „valstiečių žaliųjų“ ir socialdemokratų kandidatams.

Jungtis su kokia nors kita politine jėga „darbiečiai“ tikina minčių bent kol kas neturintys.

V.Mazuronis prisiminė ir Andrių Tapiną, palinkėjo jam sėkmės politinėje karjeroje ir pasveikino laimėjus lažybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius