Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 03

Valentinas Mazuronis ir Rolandas Paksas tik imituoja norą vienyti jėgas

Iš „Tvarkos ir teisingumo“ pabėgęs ir Darbo partijos pirmininku tapęs Valentinas Mazuronis prieš mėnesį sakė, kad planas vienytis su „tvarkiečiais“ žlugęs. Tačiau dabar politikas vėl prabilo apie galimybę vienyti jėgas. Tiesa, apie būdus tai daryti V.Mazuronis kalba aptakiai. „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas taip pat sumaniai išsisukinėja. Jis sako visada buvęs už partijų vienijimąsi, tačiau realių postūmių vienytis šiuo metu nebemato.
Viktoro Uspaskicho ir Rolando Pakso spaudos konferencija
Viktoro Uspaskicho ir Rolando Pakso spaudos konferencija / Luko Balandžio nuotr.

Darbo partijos pirmininkas V.Mazuronis ketvirtadienį socialiniame tikle „Facebook“ pareiškė, kad partijos turi vienytis.

„Mano nuomone, Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“ turi vienyti jėgas ir kuo greičiau. Tokia mano nuomonė buvo seniau ir yra dabar“, – rašo V.Mazuronis, kuris dar prieš mėnesį pripažino, kad partijų susijungimas šiuo metu nėra įmanomas.

Nori pervilioti pavienius narius?

Paklaustas, ar persigalvojo, V.Mazuronis ėmėsi išsisukinėti. Jis tikino, esą vienytis galima nebūtinai jungiant partijas.

Gali būti numatyti bendro darbo susitarimai, gali būti įsiliejimas, įstojimas atskirų narių į Darbo partiją, – vardijo V.Mazuronis.

„Aš visada sakiau, kad turi jėgos ir tų jėgų rinkėjai vienytis ir dirbti kartu. Partijų susijungimas, ko gero, yra praeitas etapas, bet visos kitos formos, manau, įmanomos. Jų reikia ieškoti. Gali būti numatyti bendro darbo susitarimai, gali būti įsiliejimas, įstojimas atskirų narių į Darbo partiją. Darbo formų yra daug ir reikia politinės valios, kad tai vyktų“, – aiškino V.Mazuronis.

Jis apgailestavo, kad partijoms nepavyko susijungti prieš dvejus metus, kai apie tai labai rimtai kalbėjo tuometis Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir „Tvarkos ir teisingumo“ vedlys R.Paksas.

„Nepavyko tai nepavyko dėl kai kurių subjektyvių faktorių. Dabar požiūriai skiriasi labiau, bet tai nereiškia, kad nereikia ieškoti variantų. Apskritai Lietuvoje politinėms jėgoms reikia telktis, vienytis ir dirbti. Konkrečių derybų, derinimųsi kol kas nevyksta, bet, aš manau, kad tai reikia daryti“, – aptakiai kalbėjo V.Mazuronis.

Rimtomis kalbų nelaiko

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas R.Paksas taip pat kalbėjo nekonkrečiai. Jis tikino taip pat liūdintis, kad Darbo partija ir „tvarkiečiai“ nesusijungė 2013-aisiais, bet dabar esą V.Mazuronis šia tema kalba tik bandydamas įrodyti nekerštaujantis „tvarkiečiams“.

Nei mes esame aktyvūs to proceso atnaujintojai, nei labai aktyvūs nugramzdintojai, – teigia R.Paksas.

Pasak jo, jungtuvės prieš dvejus metus nutrūko, nes „tvarkiečiai“ pastebėjo Darbo partiją siekiant ne visai skaidrių tikslų. „Tokia situacija ir liko. Nei mes esame aktyvūs to proceso atnaujintojai, nei labai aktyvūs nugramzdintojai. Yra situacija status quo. Gyvenimas gal padiktuos kitus sprendimus, bet kol kas mes prie šio klausimo negrįžtame“, – teigė R.Paksas.

Jis tikino, kad su Darbo partija interesus suderinti visai neblogai pavyksta dirbant kartu valdančiojoje koalicijoje, tačiau apie jokias kitas bendradarbiavimo formas, pasak R.Pakso, kol kas nekalbama.

„Kas bus rytoj, už pusės metų, nenoriu prognozuoti. Neturiu net įgaliojimų, sprendimų mes neturime, dar net savo kandidatų nesame iškėlę“, – teigė R.Paksas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius