Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 26 /11:43

Europarlamentaras Valentinas Mazuronis priimtas į Darbo partiją

Iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pasitraukęs europarlamentaras Valentinas Mazuronis dalyvavo valdančiosios Darbo partijos tarybos posėdyje sekmadienį Kėdainiuose. Politikas posėdžio metu sakė, kad yra pasirengęs dirbti su Darbo partija. Jis buvo priimtas į „darbiečių gretas“.
Viktoras Uspaskichas ir Valentinas Mazuronis
Viktoras Uspaskichas ir Valentinas Mazuronis / Darbo partijos nuotr.

„V.Mazuronis priimtas į partiją“, – BNS sekmadienį Kėdainiuose pranešė Darbo partijos Infocentro atstovė Danguolė Starkuvienė.

Prieš tai buvęs „tvarkietis“ pareiškė esąs pasirengęs tapti Darbo partijos nariu.

V.Mazuronis tarybos posėdyje teigė, kad jo narystė Darbo partijoje „nebuvo ir nėra siejama jokiais susitarimais, pažadais, postais, vietomis partijos sąraše ir panašiai“.

„Jeigu jums atrodys, kad su tokiais mano požiūriais, kuriuos aš išdėsčiau, (...) aš galiu būti jūsų komandoje, galiu būti naudingas jūsų komandai, aš esu pasirengęs dirbti kartu“, – sekmadienį Kėdainiuose sakė V.Mazuronis, kalbėdamas Darbo partijos tarybos posėdyje.

V.Mazuronis tarybos posėdyje teigė, kad jo narystė Darbo partijoje „nebuvo ir nėra siejama jokiais susitarimais, pažadais, postais, vietomis partijos sąraše ir panašiai“.

Aptardamas politinę situaciją, V.Mazuronis kalbėjo apie Europos Sąjungą, kuri yra „ne rojus“, tačiau, pasak jo, geriausias Lietuvos pasirinkimas.

Viktoras Uspaskichas ir Valentinas Mazuronis
Darbo partijos nuotr./Valentinas Mazuronis

Jis taip pat teigė, jog NATO yra vienintelis Lietuvos saugumo garantas, vienintelė viltis ir vienas pagrindinių atspirties taškų užsienio politikoje. Komentuodamas situaciją Ukrainoje, V.Mazuronis pabrėžė, kad karas tarp šalies vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų nėra tik Ukrainos ir Rusijos, bet ir visos Europos bei kitų valstybių klausimas.

„Tvarką ir teisingumą“ dėl nesutapusių požiūrių su partijos vadovybe V.Mazuronis paliko žiemą.

Bus partijos pirmininkas?

Portalo delfi.lt duomenimis, Darbo partijoje V.Mazuroniui siūloma ne tik tapti partijos nariu, bet ir galbūt jai vadovauti – pastarieji savivaldos rinkimai partijai nebuvo labai sėkmingi.

„Aš nenagrinėju klausimo, kas būtų, jeigu būtų. Šiuo metu vykstu į tarybos posėdį ir tiek“, – sakė politikas, paklaustas, ar sutiktų tapti Darbo partijos nariu, o vėliau – ir jos pirmininku.

Viktoras Uspaskichas ir Valentinas Mazuronis
Darbo partijos nuotr./Viktoras Uspaskichas ir Valentinas Mazuronis

„Man nepriimtinų partijų Lietuvoje nėra. Esminis dalykas – kai kalbama apie Darbo partijos ar kitų partijų atsinaujinimą, akcentų sudėjimą – geriausia išgirsti iš pirmų lūpų. Esu linkęs vertinti partijas ar žmones pagal realius planus, siekius, pasirengimą“, – kalbėjo V.Mazuronis.

Man nepriimtinų partijų Lietuvoje nėra. Esminis dalykas – kai kalbama apie Darbo partijos ar kitų partijų atsinaujinimą, akcentų sudėjimą – geriausia išgirsti iš pirmų lūpų, – kalbėjo V.Mazuronis.

Laikinasis partijos vadovas ir jos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas penktadienį delfi.lt sakė, kad V.Mazuronis kviečiamas į tarybą, tačiau apie pirmininko pozicijas kalbėjo nenoriai: „Kol kas nieko nesiūlom. Bet tik taryboje, tik taryba turės pasiūlyti – ne aš“.

„Prieš siūlant V.Mazuroniui tapti partijos pirmininku, jis turi tapti nariu. Kol jis ne partijos narys, negali būti jokios kalbos apie pirmininką“, – pridūrė politikas.

Darbo partijos taryba aptars pasirengimą artėjančiam rinkiminiam suvažiavimui gegužės 30 dieną. Partijos skyriai kandidatus į pirmininkus gali siūlyti iki gegužės 18 dienos.

„Darbiečiai“ tarybos posėdyje tvirtins būsimo suvažiavimo datą ir darbotvarkę, kandidatą į Seimą Varėnos-Eišiškių vienmandatėje apygardoje ir kandidatus pakartotiniuose savivaldos rinkimuose, sakė vienas partijos vadovų Valentinas Bukauskas.

Prisiimdama atsakomybę už savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus, kovą iš partijos pirmininkės pareigų atsistatydino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Tuomet laikinai – iki pirmininko rinkimų – prie partijos vairo grįžo europarlamentaras V.Uspaskichas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius