Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 03

Valentinas Mazuronis prisipažino su Dainiumi Kreiviu kalbėjęs apie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukciją

Opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis BNS patvirtino su ūkio ministru kalbėjęs apie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukciją, tačiau teigia esąs labai nustebintas, kad šį pokalbį ministras palaikė spaudimu jam.
Visus darbus stebi žydų bendruomenės atstovai.
Vilniaus koncertų ir sporto rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu dėl to kam nors susišvietė kokie nors spaudimai, tai aš tokių spaudimų per dieną darau 10–15“, – ketvirtadienį BNS sakė V.Mazuronis, komentuodamas viešumon iškilusį ūkio ministro Dainiaus Kreivio rašytą raštą.

BNS turimame dokumente, kurį pasirašė D.Kreivys, teigiama, kad pernai rugsėjį opozicija prabilo apie interpeliaciją jam. Tuo metu vienas iš Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) stebėtojų tarybos narys, kalbėdamas su D.Kreiviu, esą jam perdavė žinutę, kad „mes kontroliuojame libdukų („Tvarkos ir teisingumo“ – BNS) frakciją Seime, jei reikės pagalbos per galimą interpeliaciją, ją gausi. Kaip to patvirtinimas po Vyriausybės valandos prieis vienas Seimo narys“.

Anot D.Kreivio, praėjusių metų rugsėjo 23 dieną po Vyriausybės valandos Seime prie jo priėjo vienas iš Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos vadovų, kuris pasakė, kad labai palaiko Sporto rūmų atnaujinimo iniciatyvą.

V.Mazuronis savo ruožtu BNS sakė ministro teiravęsis, kodėl Ūkio ministerija neskiria finansavo jau ilgai apleistų ir nenaudojamų Sporto rūmų rekonstrukcijai, nes dėl to jam pasiskundė „vienas jaunuolis, prisistatęs Sporto rūmų rekonstrukciją organizuojančių įmonių atstovu“.

„Jis sakė, kad darbai stringa, nors Ūkio ministerijoje guli sutvarkyti visi dokumentai, bet dėl biurokratinių kliūčių ar valdininkų nenoro tie dalykai tempiami. Aš ministro paklausiau, ar yra toks prašymas ir kodėl stabdomas finansavimas“, – pasakojo V.Mazuronis.

Jokių įsipareigojimų „Tvarka ir teisingumas“ niekam neturėjo ir neturi, – tikina Valentinas Mazuronis.Pasak jo, ministras jam maloniai paaiškino, kad finansavimas šiam projektui neskiriamas, nes Sporto rūmų šeimininkas negarantavo finansavimo iš savo pusės.

„Tvarkietis“ svarstė, kad jeigu kas nors manipuliavo jų frakcijos vardu, D.Kreivys turėjo jam pasakyti.

„Jokių įsipareigojimų „Tvarka ir teisingumas“ niekam neturėjo ir neturi“, – tvirtino frakcijos seniūnas.

D.Kreivio rašte, pavadintame pažyma, rašoma, kad ŪBIG įkūrė viešąją įstaigą „Nacionalinis mokslo ir kongresų centras“. Ji pateikė Ūkio ministerijai paraišką dėl 10 mln. litų paramos rekonstruoti Vilniaus koncertų ir sporto rūmus.

Ministras taip pat teigia, kad dėl šių rūmų rekonstrukcijos finansavimo apie jį kompromituojančias žinias ėmė skelbti bendrovei „Diena Media group“ priklausančios žiniasklaidos priemonės. Jų kontrolinį paketą yra įsigijusi bendrovė „Baltijos įmonių finansai“, siejama su Vladimiro Romanovo Ūkio banku.

Minėtą raštą, kuriame kalbama ir apie D.Kreivio bei Ž.Plytniko patirtą politikų ir verslininkų spaudimą, ūkio ministras yra pateikęs premjerui Andriui Kubiliui. Pasak premjero, informacija perduota ir prezidentei Daliai Grybauskaitei.

D.Kreivio pateiktą informaciją A.Kubilius pavadino šokiruojančia. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas trečiadienį sudarė darbo grupę ministro pateiktai informacijai išnagrinėti.

Prezidentė anksčiau yra pareiškusi, kad ministras D.Kreivys politiškai susikompromitavo, todėl turi atsistatydinti. Ji skeptiškai įvertino ir ministro surašytą raštą dėl patiriamo spaudimo, pasakiusi, kad tai „jokia oficiali pažyma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius