-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 03

Valentino Mazuronio verdiktas: Kęstutis Trečiokas išbraukė save iš tikrųjų ministrų sąrašo

Po paviešintų pokalbių išklotinių su Druskininkų meru Ričardu Malinausku paaiškėjo, kad aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas „pats save išbraukė iš tikrųjų ministrų sąrašo“, sako valdančiosios Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mano nuomone, po tokių pareiškimų ar po tokio pasakymo ponas Trečiokas pats save išbraukė iš tikrųjų ministrų sąrašo ir nepaisant to, kad jis ministro kėdėje sėdi ir pasirašinėja ir pasirašinės dokumentus, kur parašyta, kad jis ministras, bet jis jau nebe ministras“, – BNS ketvirtadienį sakė V.Mazuronis.

Tačiau europarlamentaras konkrečiai neatsakė, ar aplinkos ministras turi atsistatydinti, teigdamas, kad dėl to turi nuspręsti pats K.Trečiokas, jį delegavusi „Tvarkos ir teisingumo“ partija arba premjeras Algirdas Butkevičius.

V.Mazuronis nepalaiko opozicijos inicijuojamos interpeliacijos K.Trečiokui, nes, anot jo, opozicija taip siekia „pašalinti valdančiąją daugumą“, o tuo metu Darbo partija yra suinteresuota likti dabartinėje valdančiojoje koalicijoje iki Seimo rinkimų.

„Manau, kad sprendimus turi priimti ne opozicija. (...) Nereikia užsiiminėti destrukcija“, – sakė Darbo partijos pirmininkas.

Dėl paviešintų R.Malinausko pokalbių su Vyriausybės nariais išklotinių ir teisėsaugos atliekamų tyrimų „tvarkiečiai“ trečiadienį piketavo prie prokuroro Irmanto Mikelionio namų. V.Mazuronis šį mitingą pavadino „padiktuotu emocijų“ ir „lazdos perlenkimu“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, kad viešai paskelbti pokalbių įrašai pasėjo dar didesnes abejones dėl aplinkos ministro veiklos, ir paragino premjerą Algirdą Butkevičių principingai apsispręsti dėl ministro galimybių eiti pareigas.

Aplinkos ministrą „tvarkietį“ K.Trečioką trauktis iš pareigų ragina ir opozicija, kuri rengia interpeliaciją ministrui. K.Trečiokas sako nematantis tam pagrindo ir teigia turintis premjero paramą.

Pokalbių išklotinės rodo, kad Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas pernai rudenį ragino Vyriausybę greičiau priimti nutarimą dėl kurortinių zonų, sakydamas, kad šis dokumentas padėtų savivaldybei teisminiame procese.

Į tai K.Trečiokas atsakė pažadu „tuoj duoti komandą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius