Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 06

Valinskas: kodėl mano bendražygiai negali dainuoti?

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydamas išaiškinti, ar tokia seimūnų veikla, kai atliekama koncertinė programa ir gaunamas autoriaus honoraras, yra laikytina kūrybine.
Tautos prisikėlimo partija
Seimo pirmininkas savo kabinete. / Juliaus Kalinsko/Dienraščio „15 minučių" nuotr.
Temos: 1 Pirmininkas

Kol atsakymo dar nėra, pinigingi piliečiai gali savo renginius pagyvinti Seimo narių pasirodymais: dainuojančių ir renginius vedančių Tautos prisikėlimo partijos narių parlamentarų kontaktai laisvai prieinami interneto svetainėje www.eb.lt.

Savo statuso neakcentuoja

„Entertainment bank“ duomenų bazėje Donalda Meiželytė-Svilienė pasiskelbusi, kad ne tik dainuoja, bet ir veda renginius. „ Baigusi VU žurnalistikos studijas dirbo LTV Vaikų ir jaunimo laidų redakcijoje, kartu su kolegomis įkūrė radijo stotį LR3, vėliau 7 metus vedė laidas „Radiocentre“. Dainuoti pradėjo kaip vaikiškų dainų atlikėja. 2000 metais pradėjo dainuoti su grupe „Sentimientos” klubuose ir privačiuose vakarėliuose. Repertuare anglų ir lietuvių kalba atliekami kūriniai – „koveriai”. 2002–2006 m. dirbo LNK laidoje „Dviračio žynios”. Rašo tekstus dainoms, dubliuoja animacinius filmus”, – taip interneto svetainėje pristatoma D.Meiželytė-Svilienė.

„Galiu vesti įvairius renginius, išskyrus vestuves”, – šioje svetainėje skelbia Linas Karalius.

Čia pat galima rasti ir Ingos Valinskienės bei Ligito Kernagio dosjė. Nė vienas nemini, kad šiuo metu eina tautos išrinktųjų pareigas.

Galiu vesti visus renginius, išskyrus vestuves, skelbia L.Karalius.

Ligitas dainų nemes

„Šiai įmonei sumokėta ir duomenys turėjo būti saugomi iki praėjusių metų pabaigos. Jie vis dar yra? Keista, turėtų greitai išimti“, – taip savo buvimą atlikėjų sąraše komentavo Seimo narys L.Kernagis. Ir teigė, kad kaip Seimo narys sau gali leisti vieną ar porą kartų per metus pasirodyti scenoje, bet tik ne privačiuose vakarėliuose. „Aš pats kuriu dainas, jas atlieku – tai jau kūrybinis darbas, pagal kurį galiu gauti atlygį su visomis sutartimis“, – sakė L.Kernagis. Parlamentaras teigė, kad išrinktas į Seimą sulaukė keleto pasiūlymų dainuoti, bet jų atsisakė dėl einamų pareigų.

Ištrinti neprašė

Pasak portalo www.eb.lt vadovo Roberto Aleksaičio, informacija, skelbiama internete, su Seimo narių darbu nieko bendra neturi. „Ne jie šitą informaciją įdeda, čia mūsų darbas. Jei ir yra paskelbta, tai dar nieko nereiškia, kad jie eis vesti renginių ar dainuoti“, – kalbėjo R.Aleksaitis.Dainavimo pagal fonogramą ir stripinėjimo ant scenos tikrai negalima suprasti kaip kūrybinės veiklos, sakė A.Salamakinas.

Jis teigė, kad dar nė vienas seimūnas kontaktų bei veiklos aprašymų pašalinti neprašė. „Paprašys – išimsime. O kokius radote? Galiu pats panaikinti. Bet nematau reikalo – baigsis jiems Seimo kadencija ir vėl prie senos veiklos grįš“, – sakė interneto svetainės vadovas.

Laisvai prieinamais kontaktais TPP nariams paskambino vieno dienraščio žurnalistas. Prisistatęs neegzistuojančios renginių organizavimo įmonės atstovu, jis derėjosi su A.Valinsko bendražygiais dėl koncertų ar renginių vedimo. Asta Baukutė renginio vedėja sutiko tapti už 3000 Lt, Antanas Nedzinskas – už 1500 Lt. Linas Karalius bei I.Valinskienė pasiūlymo atsisakė dėl einamų pareigų.

Salamakinas: dainuoti pagal fonogramą – ne kūryba

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas naujienų agentūrai BNS išaiškino, kaip jis supranta kūrybą. „Suprantu kūrybinę veiklą, kai Dalia Teišerskytė rašo eilėraščius. Dainavimo pagal fonogramą ir stripinėjimo ant scenos tikrai negalima suprasti kaip kūrybinės veiklos", – sakė A.Salamakinas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius