Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 19

Valinskas: Lietuvos vežėjai „politiniu sprendimu“ išstumti iš Rusijos rinkos

Rusija „politiniu sprendimu“ išstūmė Lietuvos vežėjus iš Rusijos rinkos, trečiadienį pareiškė Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Parlamento vadovas tokią poziciją grindė analizuodamas liepos ir rugpjūčio mėnesių politinius įvykius: Vilniuje priimtą Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinės Asamblėjos (ESBO PA) rezoliuciją dėl nacizmo ir stalinizmo sugretinimo, Rusijos Dūmos kritiką tokiems žingsniams ir Lietuvos sprendimą neįsileisti žinomo Rusijos propagandininko Modesto Kolerovo.

„Išvadas galime daryti patys, manau, jūs – taip pat, kad politiniu sprendimu Lietuvos vežėjai buvo išstumti iš Rusijos pervežimų rinkos“, – Žinių radijui sakė A.Valinskas.

Seimo pirmininko nuomone, tai pagrindžia ir Rusijos pusės argumentai, neigiantys politinį atspalvį.

„Jeigu atsiras daugiau blaivaus mąstymo ir bus prieita prie išvados, kad tai buvo politinis Rusijos sprendimas, ką rodo labai dažnai iš Rusijos pusės pasakomas argumentas,  tik nemanykite, kad tai politinis sprendimas, tai yra tik ekonominis, tik administracinis ir taip toliau. Jeigu taip sako Rusijos pusė, tai beveik 100 procentų, kad tai ir yra politinis sprendimas, kurį įgyvendino po to jau muitinės rankomis“, – sakė A.Valinskas.

Anot politiko, kuris vadovauja vidaus nesutarimų draskomai Tautos prisikėlimo partijai, Lietuvos ir Rusijos muitinių praėjusią savaitę pasiektas susitarimas yra žalingas Lietuvos vežėjams, nes 29 įmonėms, kurioms pagal jį toliau bus taikomos griežtesnės patikros procedūros, tenka 70 proc. Lietuvos pervežimų į Rusijos rinką.

„Jis (susitarimas – BNS), be jokios abejonės, yra ne tai kad nenaudingas, o žalingas Lietuvos vežėjams, nes išstumia juos iš Rusijos rinkos ir, deja, dar po trijų keturių savaičių tas faktas, tas spėjimas taps realybe“, – sakė A.Valinskas.

Tradiciniame interviu Žinių radijui Seimo pirmininkas priminė visą chronologiją įvykių, su kuriais susiejo Rusijos sprendimą griežčiau tikrinti Lietuvos vežėjus: Lietuvos remta ESBO PA rezoliucija priimta liepos 3 dieną, Rusijos Dūmos pareiškimas, kuriuo reiškiamas pasipiktinimas, priimtas liepos 18 dieną, Rusijos muitinė apie planuojamas papildomas priemones Lietuvos vežėjų patikrai paskelbė liepos 23 dieną, su Kremliumi siejamo naujienų portalo regnum.ru vyriausiasis redaktorius M.Kolerovas į Lietuvą neįleistas liepos 30 dieną, o Lietuvos vežėjai Latvijos ir Rusijos pasienyje strigti pradėjo rugpjūčio 4 dieną.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius