2009 03 18

Valinskas: „perlus“ žarstysiu ir toliau

Seimo Etikos ir procedūrų komisija tik pabarė Seimo pirmininką Arūną Valinską dėl jo viešų pasisakymų.
Arnas Valinskas
A.Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komisija trečiadienį svarstė viešus Arūno Valinsko pasisakymus, kuriais jis kritikavo buvusį premjerą Gediminą Kirkilą, visą valdžią apskritai bei VEKS veiklą.

Vasario 1-ąją per nacionalinę televiziją Seimo pirmininkas apkaltino parlamentarus, esą jie meluoja žmonėms. Buvo kalbama apie naujų mersedesų įsigijimą, o dėl sandorio A.Valinskas apkaltino taip pat laidoje dalyvavusį dabartinį opozicijos lyderį G.Kirkilą: „Jūs esate mažiukas žmogiukas, bet kaip buvote didelis melagis, taip ir pasilikot.” 

Į Seimo etikos ir procedūrų komisiją taip pat kreipėsi buvusi VEKS vadovė Elona Bajorinienė, mat A.Valinskas teigė, jog ši įstaiga švaisto lėšas. „VEKS programų eilutės jau kelia ne tik abejonių dėl jų finansavimo skaidrumo. Kuo toliau, tuo labiau pasitvirtina įtarimai, kad lėšos ne tik švaistomos, bet ir vagiamos“, – ši A.Valinsko frazė, išspausdinta viename dienraštyje, užkliuvo E.Bajorinienei.

Seimo etikos sargai nusprendė, kad frazė „mažas žmogeliukas, tačiau didelis melagis“ galėjo įžeisti G.Kirkilą. Tačiau išvadą pristatydamas „tvarkietis“ Egidijus Klumbys teigė, kad jam antroji šio sakinio dalis neužkliuvo – esą jis žinantis, kad G.Kirkilas kartais sako netiesą. Panašios nuomonės laikėsi ir kiti komisijos nariai.

Frazės „Galiu pasakyti, kad iš jūsų vagiama ir vagiama smarkiai“ komisijos nariai  nusprendė išvis nesvarstyti, o dėl VEKS Seimo pirmininkui patarta susilaikyti nuo išankstinių vertinimų. 

Po tokių etikos sargų sprendimų A.Valinskas žiniasklaidai teigė, kad ir toliau stengsis visuomenę pradžiuginti „perliukais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius