Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

„Valstiečiai“ jau rado Gretos Kildišienės pamainą Anykščių–Panevėžio apygardoje

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga jau surado kandidatą, kurio kandidatūrą kels Anykščių–Panevėžio rinkimų apygardoje vietoj parlamentarės mandato atsisakiusios Gretos Kildišienės. Tai 61 metų partijos Anykščių skyriaus pirmininkas, dvi kadencijas jau dirbęs Seime Antanas Baura.
Valstiečių ir žaliųjų sąjungos suvažiavimas
Valstiečių ir žaliųjų sąjungos suvažiavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šio kandidato pavardę 15min įvardino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė.

„Yra pamąstymų. Laiko nedaug. Mes tame krašte turime puikių žmonių. Vienas iš jų yra mano buvęs kolega Antanas Baura. Kadangi aš žinau, kad jis tikrai puikiai dirbo būdamas Seime, mes buvome kolegos“, – teigė R.Baškienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rima Baškienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rima Baškienė

Pasak jos, A.Bauros tinkamumą būti kandidatu įrodo ir tai, kad 2016 m. Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje jis liko pirmas už brūkšnio.

„Pagal partijos sąrašą jis buvo taip arti mandato, kad jei būtų laimėjęs dar vienas Seimo narys, tai ir jis jau būtų tapęs Seimo nariu. O ir gyvena jis ten. Manau, kad tai būtų geras kandidatas, puikus Seimo narys“, – gyrė kolegą R.Baškienė.

Antanas Baura
Antanas Baura

Pats A.Baura pripažino girdėjęs kalbų, kad būtent jį partija kels kandidatu Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje balandį vyksiančiuose išankstiniuose Seimo nario rinkimuose, tačiau tikino, kad galutinai kandidatą Anykščių skyrius pasirinks ketvirtadienį.

A.Baura jau yra dvi kadencijas dirbęs Seime. Jis buvo išrenkamas Anykščių-Kupiškio vienmandatėje apygardoje. 2016 m. Seimo rinkimuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga jo kandidatūros nekėlė jokioje vienmandatėje apygardoje.

A.Baura nesako, kad G.Kildišienės kandidatūros kėlimas Anykščių–Panevėžio vienamandatėje apygardoje buvo klaida, tačiau jis kritikuoja Seimo narę už nesugebėjimą laiku ir aiškiai pripažinti klaidas ir atsiprašyti žmonių.

„Čia žinokit, čia šitoj vietoj gal aš nebūčiau tas...“ – paklaustas, ar klydo tik G.Kildišienė, ar ir partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, nesutiko pasisakyti A.Baura.

Šiuo metu A.Baura dirba Anykščių rajono savivaldybės administracijos žemės ūkio skyriaus vedėju. Jis yra įgijęs agronomo specialybę Aleksandro Stulginskio universitete, dirbęs kolūkiuose, vadovavęs Anykščių rajono žemės ūkio valdybai, dirbęs įmonės „Jaros agrokompleksas“ direktoriumi, Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi.

A.Baura yra buvęs Komunistų partijos narys, dabar priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

Jis yra vedęs, turi tris vaikus iš pirmosios santuokos ir tris anūkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius