-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 14

Valstiečiai liaudininkai grasina neberemti valdančiosios koalicijos

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga (LVLS) reikalaudama nedelsiant imtis „situacijos pokyčių“ grasina neberemti valdančiųjų. Jie per du mėnesius reikalauja sprendimų, dėl kurių LVLS pažadėjo paramą valdančiajai koalicijai.

„LVLS taryba priėmė sprendimą kreiptis į valdančią daugumą ir reikalauti per du artimiausius mėnesius priimti sprendimus dėl visų politiniame susitarime suderintų klausimų. Kitu atveju LVLS svarstys klausimą dėl tikslingumo toliau remti valdančios koalicijos darbą“, – teigiama pirmadienį išplatintame partijos pranešime.

LVLS teigia, kad jos siūlymai nukreipti į ekonomikos skatinimą, kontrabandos ir nedarbo mažinimą. LVLS kaltina Vyriausybę delsimu spręsti iškeltas problemas – taip esą didinamas nusivylimas, spartinamas emigracijos tempas, neskatinamas ekonomikos atsigavimas, didinama šešėlinė ekonomika.

„Tapo akivaizdu, kad ankstesnis neapgalvotas mokesčių didinimas turėjo labai negatyvių pasekmių Lietuvos ekonomikai, tad dar labiau stebina kalbos apie naują mokesčių naštos didinimą. Tai rodo, jog nesugebama įvertinti jau padarytų klaidų, o norima padėtį dar pabloginti“, – teigia LVLS.

Iš viso Permainų koalicija turi 70 atstovų parlamente iš 141. LVLS parlamente turi 3 atstovus.

Šių metų kovo 9 dieną keturių valdančiųjų partijų ir opozicinės Valstiečių liaudininkų sąjungos lyderiai pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo. Pagal susitarimą, valstiečiai liaudininkai įsipareigojo nereikšti ir nepalaikyti nepagrįstų interpeliacijų ministrui pirmininkui, ministrams bei nepasitikėjimo Vyriausybe.

Pasirašytu susitarimu Permainų koalicija įsipareigojo bent iš dalies kompensuoti savivaldybių 2009 metais negautas pajamas – apie 220 mln. litų. Taip pat žadėta kompensuoti padidėjusias savivaldybių išlaidas dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų viešajam transportui panaikinimo.

Praėjusių metų pabaigoje Vyriausybei ir Seimui patvirtinus Pelno mokesčio įstatymo pataisą, nustačiusią, kad smulkioms įmonėms pelno mokesčio tarifas sieks tik 5 proc., valdančioji koalicija įsipareigojo parengti ir priimti teisės aktus, kad ši nuostata būtų pritaikyta ūkininkų ir kitų žemės ūkio gamybos veiklą vykdančių bendrovių mokamam pajamų ir pelno mokesčiui.

Iki šių metų pabaigos turėtų būti priimti sprendimai dėl tiesioginių išmokų žemdirbiams už 2010 metus išmokėjimo iki 2011 metų balandžio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius