-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 17

Valstiečiai liaudininkai kreipėsi į Seimo etikos sargus dėl „G.Kirkilo šmeižto“

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) atstovė Seime Rima Baškienė trečiadienį ryte kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl opozicijoje esančių socialdemokratų esą apie juos paskleisto šmeižto, BNS patvirtino parlamentarė.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kreipimasis jau įteiktas dėl Gedimino Kirkilo teiginių naujienų portale delfi.lt, esą mes esame perkami. Jį pasirašiau aš, kaip atstovaujanti trims valstiečiams liaudininkams Seime. Vakar kreipimuisi pritarė ir LVLS atstovai Seime Konstantas Ramelis bei Antanas Baura“, – sakė R.Baškienė.

„Nepraėjus nė pusantrų metų beveik buldozerinė A.Kubiliaus dauguma ištirpo arba, tiesiai kalbant, žlugo. Tai tapo akivaizdu po liberalcentristo J.Liesio nepatvirtinimo Seime pirmininko pavaduotoju triuškinama dauguma. Dauguma ne konservatorių naudai. Nepadėjo net trys nupirkti už valstybės biudžeto pinigus valstiečių balsai“, – antradienį parašyta delfi.lt bloge publikuotame buvusio ministro pirmininko straipsnyje.

Pasak R.Baškienės, jei socialdemokratai ir toliau kaltins valstiečius liaudininkus esą nebūtais dalykais, LVLS atstovai svarsto galimybę kreiptis ir į teisėsaugos institucijas. Kad valstiečiai liaudininkai gali kreiptis į teisėsaugos pareigūnus, užsiminė ir LVLS vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Tikiuosi, bus kreiptasi ir Generalinę prokuratūrą. (...) Mes tikrai nieko niekam nesame pardavę. Jie pagiežą išreiškia netoleruotinais būdais“, – piktinosi R.Karbauskis.

Antradienį Vidmantui Žiemeliui iš valdančiosios Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos perėjus į opozicinę Krikščionių partijos frakciją, keturių partijų koalicija Seime neturi formalios daugumos. Be V.Žiemelio valdantieji turi 70 balsų iš 141.

Paramą valdantiesiems yra pažadėjusi 3 atstovus parlamente turinti LVLS. Tačiau jie savo balsus yra pažadėję tik balsuojant dėl nepasitikėjimo Vyriausybe ir nepagrįstų interpeliacijų ministrams.

Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, Liberalų sąjūdis, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga.

Trys opozicinės partijos – Socialdemokratų, Darbo bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – parengė bendrą alternatyvią Vyriausybės programą ir sako buriančios naują daugumą parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius