Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 16

„Valstietis“ P.Urbšys dėl G.Kildišienės vairuojamo automobilio: teisėta nereiškia teisinga

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime atstovas Povilas Urbšys kritiškai vertina kolegės Gretos Kildišienės sprendimą naudotis „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“.
Greta Kildišienė
Greta Kildišienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jo teigimu, G.Kildišienė turi arba pati įsigyti vairuojamą automobilį, arba jį grąžinti.

„Būtų labai normalu, jeigu Seimo narė pareikštų – tam, kad nekeltų abejonių visuomenei dėl tos pačios partijos iškeltų principų, dėl būtent partijos lyderio keliamo skaidrumo reikalavimo – jinai atsisakytų ar paprašytų to giminaičio atsisakyti to automobilio“, – „Info TV“ laidoje „Komentarai su I.Makaraityte“ pirmadienį kalbėjo P.Urbšys.

„Reikia nutraukti tą santykį. Reikia su tuo automobiliu baigti: arba jį pirkti, arba jį grąžinti, nesvarbu, per ką ji nuomojasi. Ir tada mes panaikintume galimybę tuo dalyku spekuliuoti“, – taip pat aiškino jis.

Seimo nario teigimu, dabartinėje situacijoje „valstiečiai“ sudaro prielaidas įžvelgti nepotizmą.

„Tas santykis, sąlytis, kuris dabar yra atsiradęs su „Agrokoncernu“ per automobilį – tikrai jisai neaiškus, reikalaujantis aiškaus atsakymo. Nes (neužtenka) kalbėti apie tai, kad yra teisėta – tai nereiškia teisinga“, – dėstė P.Urbšys.

Pasak parlamentaro, tapus Seimo nare G.Kildišienei galioja didesni skaidrumo reikalavimai nei anksčiau.

„Akivaizdu, kad tuo automobiliu naudojasi Seimo narė. Jeigu jinai dar buvo ne Seimo narė, partijos narė, tai galbūt tai nekėlė tam tikro susirūpinimo, bet tapus politiku, tu jau turi deklaruoti bet kurį santykį. Nesvarbu, kad santykis atrodo teisėtas pagal etikos ir procedūrų reikalavimus arba pagal Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos procedūras, bet vis vien nėra normalu, kad politikas naudojasi „Agrokoncerno“ automobiliu, kurį nuomojasi išperkamosios nuomos būdu artimas asmuo“, – kalbėjo P.Urbšys.

Seimo narys P.Urbšys – ne vienintelis šioje istorijoje paaiškinimų reikalaujantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas. Pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad visuomenei kylantys klausimai „turi būti tikrai atsakyti ir pirmiausia atsakyti pačių politikų“. Anot jo, dėl skaidrumo niekam negali būti daromos „absoliučiai jokios indulgencijos“.

G.Kildišienė naudojasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“. R.Karbauskis ir G.Kildišienė aiškina, jog „Agrokoncernas“ išperkamosios nuomos būdu šį automobilį nuomoja neįvardijamam privačiam asmeniui, o pastarasis leidžia juo naudotis Seimo narei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius