Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 05

Valstybės kontrolė: auditoriai nereikalavo skirti nuobaudą Nacionalinio kraujo centro direktoriui

Valstybės kontrolė penktadienį paneigė, kad 2009 m. rugsėjo 4 d. paskelbtoje valstybinio audito ataskaitoje buvo reikalaujama skirti nuobaudą Nacionalinio kraujo centro direktoriui.
Valstybės kontrolė
Valstybės kontrolė / A.Ufarto/BFL nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad atlikdama auditą Valstybės kontrolė nerado teisės aktų pažeidimų, kurių pagrindu buvo galima siūlyti atsakingus asmenis traukti drausminėn atsakomybėn.

Valstybės auditoriai nustatė, kad kraujo plazmos perdirbimo sistemai trūksta skaidrumo. Į užsienį perdirbti išvežama apie du trečdalius iš donorų kraujo atskirtos ir gydymui šalyje nesunaudotos kraujo plazmos.

Auditorių vertinimu, kraujo preparatų gamyba užsienyje iš Lietuvoje paruoštos plazmos nėra ekonomiškai naudinga. Konstatuota, kad kraujo plazmos išvežimas iš šalies nėra pakankamai reglamentuotas – teisės aktai nenustato, kada, kokie ir kiek iš kraujo plazmos pagamintų produktų turi būti grąžinta į Lietuvą. Nustatytų neekonomiškumo ir nerezultatyvumo atvejų priežastis – nepakankamas teisinis reglamentavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius