Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 15

Valstybės kontroliere paskirta Giedrė Švedienė

Seimui balsų dauguma pritarus šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės teikiamai Giedrės Švedienės kandidatūrai, ji paskirta Lietuvos valstybės kontroliere. G.Švedienė pakeis daugiau nei penkerius metus Valstybės kontrolei vadovavusią Rasą Budbergytę, pradėsiančią dirbti Europos Audito Rūmų nare.
Prezidentė D.Grybauskaitė ir G.Švedienė
Prezidentė D.Grybauskaitė ir G.Švedienė / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

Dėkodama šalies prezidentei ir Seimui už parodytą pasitikėjimą, G.Švedienė pažadėjo panaudoti visą savo profesinę patirtį ir žinias, kad mokesčių mokėtojų pinigai ir valstybės turtas būtų naudojami taupiai ir efektyviai.

„Efektyvus ir skaidrus Europos Sąjungos finansinės paramos panaudojimas, sėkmingas apskričių viršininkų administracijų reformos įgyvendinimas, sklandus perėjimas prie naujos viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės sistemos, naujos Valstybinio audito strategijos 2011–2015 metams parengimas – tai kelios prioritetinės artimiausio laikotarpio mano veiklos sritys“, – sako G.Švedienė.

Kandidatės į Valstybės kontrolės vadovus pristatymo kalboje prezidentės vyriausiasis patarėjas Nerijus Udrėnas Seime teigė, kad prezidentė D.Grybauskaitė pasitiki G.Švedienės kvalifikacija tinkamai vadovauti Lietuvos aukščiausiajai audito institucijai.

„Pažįstantys G.Švedienę ją apibūdina kaip stiprią ir ryžtingą asmenybę, reiklią tiek sau, tiek kitiems, ieškančią naujų darbo metodų ir formų. Prezidentė mano, kad asmeninės ir dalykinės G.Švedienės savybės, darbo viešajame sektoriuje ir atstovaujant šaliai patirtis bus naudingos ir tolesniam efektyviam Valstybės kontrolės darbui“, – teigė vyriausiasis patarėjas.

G.Švedienė yra įgijusi ekonominės kibernetikos specialybę Vilniaus universitete, vėliau ekonomikos mokslų magistro laipsnį Centrinės Europos universitete Prahoje bei bankininkystės ir finansų magistro laipsnį Milane. G.Švedienė didžiąją savo profesinės karjeros dalį skyrė viešajam sektoriui: dirbo Lietuvos Respublikos Nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje Briuselyje, Finansų ir Vidaus reikalų ministerijose.

Pagal Lietuvos Konstituciją, penkerių metų kadencijai valstybės kontrolierių skiria Seimas prezidento teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius