Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 11 12

Valstybės tarnyboje – patys geriausi 2014-aisiais

„Protų mūšyje“, kuriame praėjusį penktadienį (11.07) dalyvavo bemaž 200 valstybės tarnautojų iš 33-ių valstybės institucijų ir savivaldybių, pergalę šventė Finansų ministerijos (I vieta), Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (II vieta) bei Kauno miesto savivaldybės administracijos (III vieta) komandos.
Akimirka iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) organizuotos viktorinos „Valstybės tarnyboje – patys geriausi 2014“
Akimirka iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) organizuotos viktorinos „Valstybės tarnyboje – patys geriausi 2014“

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) organizuotoje viktorinoje „Valstybės tarnyboje – patys geriausi 2014“ visos 33 komandos turėjo atsakyti į 60 klausimų. Pavyzdžiui, „Šeštoji ją pagimdė, dešimtoji numarino, ją rūpinosi penkiese, o išgyveno ji šešerius metus. Kas ji?“,  „Vilniuje – 21, Kaune – 11, Marijampolėje 3, Klaipėdoje – 1, Panevėžyje – 0. Ką reiškia šie skaičiai?“.

„Buvo nemažai klausimų, susijusių su 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programa, kurios priemonės prisidėjo prie viešojo valdymo tobulinimo, valstybės ir savivaldybių institucijų darbuotojų administracinių gebėjimų ir kompetencijų stiprinimo. Tačiau buvo ir bendrųjų klausimų apie ES, Lietuvą bei euro įvedimo aktualijas“, - sakė VRM Regioninės politikos departamento Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos skyriaus vedėja Eglė Šarkauskaitė. Pasak jos, komandos buvo suformuotos iš valstybės ir savivaldybių institucijų, kurios savo administracinių gebėjimų stiprinimui ir viešojo administravimo efektyvumo didinimui yra gavę Europos socialinio fondo lėšų paramą: savivaldybių administracijos, ministerijos, teismai ir kitos institucijos.

Viktorina vyko dalyvių aktyvumą skatinančia „protų mūšio“ forma. Apdovanojimus gavo ne tik viktorinos nugalėtojai, bet ir nominacijų laimėtojai. Išradingiausios komandos nominacija buvo įteikta Valstybinės darbo inspekcijos,  vieningiausios – Valstybės tarnybos departamento,  originaliausios – Statistikos departamento atstovams.

„Jūs visi esate geriausi, nes ryžotės dalyvauti ir išbandyti save“, - sakė VRM Viešojo valdymo politikos departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Liutkevičienė.

Stiprinant administracinius gebėjimus valstybės tarnyboje ir didinant viešojo administravimo efektyvumą 2007-2013 m. vykdyta daugiau nei 900 projektų, kurių įgyvendinimui skirta daugiau nei 500 mln. litų ES lėšų.

Beje,  šeštoji Vyriausybė įsteigė, o dešimtoji – panaikino Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministeriją, kuriai per šešerius veiklos metus vadovavo penki ministrai. O skaičiai 21 – Vilniuje, 11 – Kaune, 3 – Marijampolėje, 1 – Klaipėdoje ir 0 – Panevėžyje reiškia seniūnijų kiekį.

Parengta bendradarbiaujant su Vidaus reikalų ministerija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius