Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 03

Valstybės tarnybos departamentas patvirtino Seimo kanclerio sprendimo teisėtumą

Bandymas apkaltinti Seimo kanclerį Joną Milerių postus valstybės tarnyboje dalijant lyg nuosavą turtą baigėsi nesėkme, teigiama Seimo pranešime spaudai.
Jonas Milerius
Jonas Milerius / „Scanpix“ nuotr.

Nors Seimo kanceliarija dar sausio 28 dieną viešai išplatino pranešimą, kuriame pažymėjo, kad atsižvelgiant į ekonominę situaciją, žmogiškųjų išteklių poreikį siekia patenkinti turimais vidiniais resursais, kai kurių žiniasklaidos priemonių atstovai tame bandė įžvelgti įvairių nusižengimų, tam pasirinkdami net grėsmingai skambančius, bet tikrovės neatitinkančius savo straipsnių pavadinimus.

Seimo kanceliarija jau informavo, kad įvertindama valstybėje besitęsiantį sunkmetį, nuosekliai mažina išlaidas ir šiuo tikslu įgyvendina įvairias priemones: mažindama tarnautojų ir darbuotojų skaičių, perskirstydama darbus ir funkcijas, atleisdama pensinio amžiaus darbuotojus. Taip pat siekiant racionaliai panaudoti vidinius personalo išteklius, valstybės tarnautojai ir darbuotojai perkeliami į kitas pareigas tiek tuose pačiuose, tiek kituose struktūriniuose padaliniuose, nuolatos besikeičiančius žmogiškųjų išteklių poreikius stengiamasi patenkinti pirmiausia vidinių resursų ir tarnybinio kaitumo dėka. Tokiu būdu Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamente panaikinus dvi Departamento skyrių vedėjų pavaduotojų pareigybes, sumažintas Departamento administracinis personalas. Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai įgyvendinant Valstybės tarnybos įstatymo numatytą tarnautojų teisę į karjerą, tarnybinio kaitumo būdu Departamento ir vieno iš jo padalinių vadovais buvo paskirti daug metų Seimo kanceliarijoje profesionaliai dirbantys Departamento tarnautojai.

Šių sprendimų teisėtumą patvirtino ir savo išvadas į Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės užklausą pateikęs Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktorius Osvaldas Šarmavičius, pažymėjęs, kad „ar karjeros valstybės tarnautojo pareigos yra aukštesnės, ar ne, perkeliant tarnybinio kaitumo būdu, sprendžiama pagal pareigybės kategoriją. Taigi, jei karjeros valstybės tarnautojo pareigybė ir asmuo atitinka pareigybės aprašyme nustatytus specialius reikalavimus, jis gali būti perkeltas į laisvas pareigas vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymo 20 straipsnio 1 dalimi, kuri ir sako: „Kai yra laisvos karjeros valstybės tarnautojo pareigos, karjeros valstybės tarnautojas jo prašymu gali būti perkeltas į kitas tos pačios ar žemesnės kategorijos pareigas toje pačioje ar kitoje valstybės ar savivaldybės institucijoje ar įstaigoje“. Kaip minėjome, būtent tokiu būdu ir įvyko darbuotojų perkėlimai Informacinių technologijų ir telekomunikacijų departamente.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius