Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 06

Valstybės vadovai pareiškė užuojautas dėl Stasio Povilaičio mirties

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė užuojautas dėl estrados dainininko Stasio Povilaičio mirties.
Angelo aikštė Užupyje
Žvakė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak prezidentės, S.Povilaitis buvo visos Lietuvos dainininkas. Jo atliekamas dainas mokėjo kelios kartos, kurių melodijos kiekvienam kelia daugybę prisiminimų.

„Tai buvo populiariosios muzikos džentelmenas, mokęs savo pasekėjus pagarbos scenai ir žiūrovui. Dėl jaukaus santykio su kiekvienu savo gerbėju Stasys Povilaitis tapo savas kiekvienuose Lietuvos namuose“, – rašoma šalies vadovės užuojautoje.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad Maestro asmenybė ir dainininko talentas, kupinas aktyvios veiklos gyvenimas ir tarnystė scenai ilgus metus rašė auksinius Lietuvos estrados istorijos puslapius, S.Povilaičio dainos tapo neatskiriama daugelio iš mūsų gyvenimo dalimi.

„Netekome vienos iš ryškiausių Lietuvos estrados legendų – maestro Stasio Povilaičio, kurio atliekamomis, mūsų šalies estrados klasika tapusiomis dainomis daugiau nei keturis dešimtmečius mėgavosi kelios mūsų tautos kartos“, – sakė A.Butkevičius.

Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės užuojautoje rašoma, kad S.Povilaitis buvo žmogus, savo talentu, charizma, kūrybiniu potencialu ir meile muzikai pelnęs besąlygišką klausytojų meilę.

„Maestro amžinai liks gyvas mūsų visų širdyse, kaip Žmogus, Kūrėjas, Mokytojas, Kovotojas iki paskutinio atodūsio. Tegul jį lydi Amžinybės šviesa, o jo šeimą ir artimuosius – dvasios stiprybė ir paguoda“, – teigia Seimo vadovė.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis pareiškė, kad Lietuva neteko tauraus, šviesaus žmogaus, nusipelniusio estrados dainininko, dainų kūrėjo, mylimo ir klausomo įvairių kartų žmonių. Anot jo, per savo gyvenimą S.Povilaitis išleido daugiau kaip 20 muzikos albumų, su garsaus atlikėjo dainomis išaugo kelios Lietuvos klausytojų kartos.

Dainų kūrėjas ir atlikėjas S.Povilaitis po onkologinės ligos sunkios mirė antradienį eidamas 69-uosius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius