Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 29

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovo postas – šalies išlikimo klausimas

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba ieško naujo vadovo. Skelbtas konkursas vadovo postui užimti praeitą savaitę buvo atšauktas, nes jame dalyvavo tik du asmenys. Esą tiek per mažai. Todėl vėl skelbiamas naujas konkursas. Puse lūpų kalbama, kad jis reikalingas į šias pareigas priimti žmogui, kuris šio konkursų reikalavimų neatitiko. O kandidatėmis buvo dvi moterys, kurių kompetencija nebuvo abejojama. Apie tai, kokia šio posto svarba visoms šalies teritorijoms, „Laisvosios bangos“ eteryje kalbėjo Trakų istorinio nacionalinio parko direktorius Gintaras Abaravičius.
Vasara Trakuose
Trakai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per visą gyvavimo laikotarpį Trakų istorinis nacionalinis parkas patyrė daug išbandymų, būta bandymų privatizuoti Užutrakio dvarą bei kitus parko objektus. Pasak pašnekovo, šie bandymai tebesitęsia: „Dabar į dvarą kėsinasi žmogus, kuris ten gyvena nuo sovietmečio. Jis mus padavė į teismą, esą, mes turime patenkinti jų lūkesčius, nes jie ten gyvena ir nori privatizuoti vieną iš pastatų. Patys rūmai jiems pasidarė per didelis kąsnis, tačiau vieną iš pastatų užsimojo atsirėžti“.

Tai galiu palyginti su tuo, kas vyksta Ukrainoje, – vyksta bandymai grąžinti Sovietų Sąjungą. Tai čia kažkas vis bando daryti panašiai, kad išskaidytų tuos nacionalinius parkus.

„Ir taip lyg užburtas ratas. Jau kiek bandymų būta, ir teismų, ir vis buvo pasakyta, kad tokių atvejų negali būti. Ir jokių kadais bandytų įrengti golfo laukų. Tačiau bandymai nesiliauja. Tai galiu palyginti su tuo, kas vyksta Ukrainoje, – vyksta bandymai grąžinti Sovietų Sąjungą. Tai čia kažkas vis bando daryti panašiai, kad išskaidytų tuos nacionalinius parkus. Juk Lietuva toks gražus kraštas“, – dėstė G.Abaravičius.

„Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba man buvo labai dideli mokytojai, nes tas žinojimas,  supratimas ir gebėjimas įžvelgti problemas ir greitai jas išspręsti bei tvariai vystyti tas teritorijas – labai vertingas, – sakė Trakų istorinio nacionalinio parko direktorius. – Todėl nežinau, kas su Rūta Baškyte, dėl jos kompetencijos, šioje pozicijoje galėtų galynėtis ir užimti šį postą. Manau, kad visa Lietuva turėtų sekti šiuos vadovų kaitos įvykius, nes tai mūsų šalies išlikimo garantas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius