Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

Vandens telkinių pakrantėms – ypatingas dėmesys

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos specialistai nuo gegužės mėnesio ketina intensyviau tikrinti vandens telkinių pakrantes, teigiama Aplinkos ministerijos pranešime.

Vykdant Aplinkos ministro Gedimino Kazlausko nurodymą, visoje šalyje bus rengiami reguliarūs reidai prie vandens telkinių. Jų metu bus žiūrima ar šalia upių, ežerų ar kitų vandens telkinių nėra savavališkų statinių: tvorų, pirčių, poilsio namelių, kitokių statinių.

„Nuo gegužės mėnesio suintensyvėja statybos. Valdų prie vandens telkinių savininkai irgi sukrunta. Ruošdamiesi vasaros sezonui jie statosi poilsiui skirtus pastatus. Deja, ne visų statybos būna tinkamai suderintos, pasitaiko ir piktavališkų statybų neleistinose teritorijose. Kiti gi mėgina tvoromis apjuosti savo valdas šalia vandens telkinių, kad šie nebūtų prieinami. Tai irgi ne visuomet daroma laikantis nustatytų teisės aktų“, – sakė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininkė Laura Nalivaikienė.

Šiais metais Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pareigūnai kai kuriuose regionuose jau rengė reidus prie vandens telkinių. Atliktas reidas Pajūrio regioninio parko teritorijoje, čia tikrinta ar teisėtai pastatyti vagonėliai. Buvo patikrinti Klaipėdos rajono savivaldybėje išduoti projektavimo sąlygų sąvadai, žiūrėta ar vykdomi statybos darbai nepažeidžia reikalavimų. Nustatyta, kad vagonėlių savininkas reikalavimus įvykdė tik dalinai, todėl pradėtos savavališkos statybos pašalinimo procedūros.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Šiaulių skyriaus pareigūnai buvo surengę reidą Tytuvėnų regioninio parko teritorijos dalyje Kelmės rajone. Patikrinimui buvo pasirinkti septyni statybos objektai. Patikrinimo metu pastebėti nedideli trūkumai, statytojams nurodyti terminai šiems trūkumams pašalinti.

Reidai taip pat buvo surengti Marijampolės apskrityje, Panevėžio apskrities Biržų regioniniame parke, Trakų rajone. Vienas pažeidimas buvo užfiksuotas Širvintų rajone – Kiauklių ežero apsauginėje zonoje savavališkai pastatyta tvora.

„Palangos miesto savivaldybė organizuoja visų jūros pakrantėje esančių statinių, galimai ir savavališkų, inventorizavimą. Darbo grupėje dalyvaus ir mūsų institucijos atstovas. Šis darbas bus tęstinis. Suregistravus statinius, pareigūnams bus aišku, kurie jų pastatyti nusižengiant reikalavimams, kokių poveikio priemonių bus galima imtis“, – sakė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininkė L.Nalivaikienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius