-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 15

Vanduo Vilniuje gali brangti kovą

Vilniaus miesto taryba šios dienos posėdyje turėtų pradėti svarstyti, ar branginti geriamąjį vandenį ir nuotekų tvarkymo paslaugas sostinėje.
Politikai nemano, kad iki pavasario reikėtų branginti šaltą vandenį.
Politikai nemano, kad iki pavasario reikėtų branginti šaltą vandenį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) dar lapkričio pradžioje leido geriamąjį vandenį Vilniuje branginti, tačiau ne 50 proc., kaip prašė bendrovė „Vilniaus vandenys“, o 3,6 proc. – tai yra 15 ct. Kainos kėlimui privalo pritarti sostinės taryba, tačiau jos nariai abejoja, ar tai reikia daryti dabar.

Tikisi greito sprendimo

Jeigu Vilniaus miesto taryba pritartų, vilniečiai už geriamojo vandens kubinį metrą mokėtų ne 4,22 Lt, o 4,37 Lt. Anot UAB „Vilniaus vandenys“ Komunikacijos skyriaus vadovo Roberto Šuliausko, toks, nors ir nedidelis, kainos pakėlimas leistų bendrovei kas mėnesį patiriamus nuostolius sumažinti 200–300 tūkst. Lt. Dabar jie per mėnesį siekia daugiau kaip 1 mln. Lt.

„Bendrovei tai nemaži pinigai, per metus susidaro gana solidi suma, galėtume šias lėšas naudoti tiems pasenusiems įrenginiams, kuriems negalime skirti pinigų iš Europos Sąjungos fondų, atnaujinti. Resursų ieškome ir įmonėje, vyksta pertvarka, kuri turėtų padėti šiek tiek sutaupyti“, – sakė R.Šuliauskas.

Anot „Vilniaus vandenų“ atstovo, šalto vandens kaina sostinėje nekinta jau dešimtmetį, nors per tą laiką išaugo elektros, šilumos, kitų paslaugų kainos, atlyginimai, todėl augo ir vandens savikaina. „Nuostolingai dirbanti įmonė negali investuoti į vandens tiekimo sistemas, vandenvalos įrenginius, o tai ji privalėtų daryti. Juk vandens kokybė negali būti paskutinėje vietoje, turėtume visų pirma rūpintis ja“, – sakė R.Šuliauskas.

Jis pripažino, kad 15 ct padidinta kubinio metro vandens kaina bendrovės neišgelbės, tačiau situaciją pagerins, todėl tikimasi, jog politikai sprendimo neatidėlios.

Laukia netrumpas kelias

Tuo tarpu „15min“ kalbinamas Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius įsitikinęs, kad kelti kainą dabar nėra pats palankiausias laikas. Anot jo, bet ką branginti reikėtų tik pasibaigus šildymo sezonui. „Mes privalome svarstyti šį branginimą, nes gavome VKEKK raštą, kad komisija pritaria kainos didinimui 15 ct. Bet šiame posėdyje bus tik pateikimas, vėliau svarstys komitetai, tad sprendimą bus galima priimti tik per kitą posėdį, kuris vyks greičiausiai jau po Naujųjų metų. Jei tada tam pritarsime, vandens kaina vilniečiams augs nuo kovo 1-osios“, – sakė R.Adomavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius