-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 12

Vasario 16-oji negali virsti paprastu laisvadieniu, sako prezidentė

Artėjant Vasario 16-ajai, Valstybės atkūrimo dienai, prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia visus gyventojus paminėti ją prasmingai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Negalėdami laisvai švęsti Vasario 16-osios, demonstravome nepaprastą išradingumą, pareigą ir pagarbą ne tik valstybės simboliams ar laisvės dainoms, bet ir vienas kitam. Šiandien esame laisvi švęsti savo valstybės šventę, todėl negalime leisti, kad Vasario 16-oji virstų eiliniu laisvadieniu“, – sako prezidentė D.Grybauskaitė.

Prezidentūros pranešime spaudai valstybės vadovė teigia, kad Vasario 16-oji turi prasidėti kiekvieno mūsų namuose.

„Tai ne tik tinkamiausia diena šeimos šventei, tai galimybė pagerbti iškiliausius šalies žmones ir prisiminti tai, kas mus vienija. Tai gera proga rengti neeilinius koncertus, pastebėti talentingiausius, pasidalyti vieniems su kitais tuo, ką turime geriausio“, – tvirtina D.Grybauskaitė.

Valstybės vadovė Vasario 16-osios rytą vyks į Rasų kapines pagerbti Nepriklausomybės akto signatarų atminimo, vėliau teiks valstybės apdovanojimus Lietuvai nusipelniusiems mūsų šalies ir užsienio valstybių piliečiams.

Vidurdienį valstybės sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami dalyvauti iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje Simono Daukanto aikštėje ir Vilniaus arkikatedroje bazilikoje aukojamose mišiose.

Vasario 16-ąją prezidentūroje bus pagerbiami ir Nacionalinių premijų laureatai. Valstybės dienos iškilmes vainikuos koncertas Nacionalinėje filharmonijoje, per jį už bilietus surinktos lėšos bus skirtos jauniesiems muzikams remti.

1918 metų vasario 16 dieną Antano Smetonos vadovaujama Lietuvos Taryba, remdamasi pripažintąja istorine JAV prezidento Woodrowo Wilsono paskelbta Tautų apsisprendimo teise, paskelbė atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pagrindais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius