Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

VDA aspirantų paroda – tarsi vieša tarpinė peržiūra

„Akademijos“ galerija (Pilies g. 44/2, Vilnius) š.m. balandžio 20–25 dienomis pristato Vilniaus dailės akademijos III studijų pakopos – meno aspirantų darbus.
Aspirantės ir parodos dalyvės Bronė Neverdauskienė ir Indrė Stulgaitė prie Agnės Biskytės instaliacijos „Siena: FASHION ICON“, bei Indrės Stulgaitės stiklo kūrinio.
Aspirantės ir parodos dalyvės Bronė Neverdauskienė ir Indrė Stulgaitė prie Agnės Biskytės instaliacijos „Siena: FASHION ICON“, bei Indrės Stulgaitės stiklo kūrinio. / Agnės Biskytės nuotr.
Agnės Biskytės nuotr./Agnė Biskytė – „Suknelė-ikona“
Agnė Biskytė – „Suknelė-ikona“

„PUSĖ ½“ – tai simbolinis pavadinimas, atskleidžiantis studijų pusiaukelę. Temos jau patvirtintos ir pradėtos gvildenti, meninė išraiška ar naujos saviraiškos technologijos – pakeliui į profesionalų lygmenį. Dar likę daug neatsakytų klausimų, gal būt dar ne visi rakursai surasti pasirinktai temai išreikšti . Tačiau yra darbai, kurių autoriai drąsiai pristato juos visuomenei. Ši paroda – tai tarsi vieša tarpinė peržiūra, kurioje atvirai rodoma mastymo kryptis ir laukiama visuomenės reakcijos.

Parodos dalyviai – Agnė Biskytė (kostiumo dizainas), Saulius Jankauskas (keramika), Dalia Kiaupaitė (scenografija), Giedrė Mikulskaitė (grafika), Bronė Neverdauskienė (tekstilė), Indrė Stulgaitė (stiklas) – iš esmės jau susiformavę jaunieji menininkai. Meno aspirantūros studijos jiems – dar viena pakopa profesionalumo link.

Tikėtina, kad viešos VDA studentų peržiūros taps prasmingo dialogo su visuomene pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius