-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 04 22

VEKS paskelbė verdiktą

Antradienį į posėdį susirinkusi įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) valdyba, pasak jos pirmininko, pagaliau sudėjo visus taškus projekto renginių programoje.
Viena didžiausių VEKS netekčių – projektas „Menas netikėtose erdvėse“.
Viena didžiausių VEKS netekčių – projektas „Menas netikėtose erdvėse“. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Turime sąrašą, kurio renginiai abejonių nekelia ir turi finansavimo šaltinius, kitame sąraše maždaug apie 3,5 mln. Lt vertės renginiai, kurių tikrai nefinansuosime, ir paskutinis sąrašas, kuriame 11 projektų, kuriuos dar tikimės išgelbėti“, – sakė Vilniaus mero pavaduotojas ir VEKS valdybos pirmininkas Gintautas Babravičius.

Finansavimo tikrai nebegaus 14 renginių, tarp jų projektai „Europos šokių mokykla“, „Senjorų gegužinės“, „Antrasis kvėpavimas“, „Kempingas“, subkultūrų festivalis, medijos projektas „Kitas žmogus, kitas filmas“.

„Deja, nelygioje kovoje numirė ir „Folkšokas“, nesugebėjome išsaugoti „Meno netradicinėse erdvėse“. Pastarajam buvo prašyta labai didelė suma, apie 700 tūkst. Lt, jos gauti negalėjome“, – sakė G.Babravičius. Pasak jo, tikimybė, kad šie sprendimai būtų pakeisti, yra labai nedidelė.

Vis dar neaiškus net 11-os nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ renginių likimas. „Du renginiai yra itin svarbūs – „Neformalus Europos teatro susitikimas“ ir „Europos salės projektai“, organizuojami su japonais. Kadangi japonai prisideda prie finansavimo, būtų nepateisinama, jei projektui nerastume lėšų“, – kalbėjo G.Babravičius.

Jo tvirtinimu, yra keletas variantų, iš kur būtų įmanoma rasti papildomų pinigų, juolab kad Seimo Švietimo ir mokslo komiteto sprendimu Kultūros ministerija ir Vilniaus savivaldybė yra įpareigotos ieškoti papildomo finansavimo. „Bus perskirstomas savivaldybės biudžetas, galima bus peržiūrėti prioritetus, ieškosime sprendimų, tai darys ir ministerija. Tikimybė dėl privačių rėmėjų mažėja su kiekviena valanda, nes bendra situacija šalyje keičiasi ne į gera“, – pripažino VEKS valdybos pirmininkas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius