-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 29

Vėl grįžtama prie minties išnuomoti Kalvarijų turgavietę

Naujai išrinkta Vilniaus miesto taryba jau pirmame darbiniame posėdyje kitą savaitę ketina grįžti prie Kalvarijų turgaus nuomos konkurso. Konkurso nuostatai buvo patobulinti, tačiau esmė išliko ta pati – turgavietę būtina išnuomoti.
Kalvarijų turgaus nuomos konkursas įstrigo mažiausia mėnesiui.
Vėl bandoma gaivinti Kalvarijų turgaus nuomos konkurso idėją. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gerą pusmetį svarstę galimybę išnuomoti vieną seniausių Vilniaus turgaviečių, pernai lapkritį sostinės tarybos nariai neatlaikė turgaus prekiautojų spaudimo ir nusprendė nuomos konkursą nutraukti. Tačiau naujoji valdžia šios idėjos nelaidoja ir kiek patobulinusi konkurso tvarką ketina ieškoti galimų nuomininkų.

„Palyginti su beveik prieš metus skelbto konkurso nuostatais, sąlygas kiek pakoregavome įvertinę STT pastabas, atsižvelgę į prekeivių reikalavimus. Buvo įrašyta, kad naujasis nuomininkas su prekeiviais turės pasirašyti nuomos sutartis tomis pačiomis sąlygomis dar dvejiems metams“, – teigė savivaldybės Finansų valdymo ir apskaitos departamento Investicinių projektų skyriaus vedėja Rasa Cibulskienė.

Taip pat tiksliau apibrėžta smulkiųjų verslininkų sąvoka – jais vadinami tie fiziniai asmenys, kurie dirba turėdami verslo liudijimus. „Nuostatuose nurodoma, kad investuotojai privalo bent 30 proc. prekybos vietų skirti būtent smulkiesiems prekybininkams, nes jie baiminasi būti išstumti didesnių įmonių“, – sakė R.Cibulskienė.

Patys prekeiviai kol kas atsargiai vertina savivaldybės valdininkų pažadus, nors jau nėra tokie kategoriški, kaip prieš pusmetį, kai kiekvieną svarstymą miesto taryboje lydėjo protestai. „Norėtume raštiško patvirtinimo, kad dvejus metus dirbsime tose pačiose vietose ir mokėdami tokius pačius nuomos mokesčius. Kai matysime tą raštą, dar aptarsime, kokių papildomų sąlygų galime prašyti. Kol kas žada viską daryti, ko mes prašysime, bet matysime, kaip ten bus“, – sakė  Asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ atstovė Nijolė Prišmontienė.

Kalvarijų turgavietę planuojama išnuomoti 25 metams, nuomininkas privalės investuoti ne mažiau negu 25 mln. Lt į turgaus rekonstrukciją. Per metus į savivaldybės biudžetą tikimasi surinkti ne mažiau negu 1 mln. Lt nuompinigių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius