Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 20

Vėliavos laikiklis neatlaikė vėjų

Uostamiestyje kurį laiką neplėvesuos miesto vėliava.
Temos: 1 Vėliava

Pirmadienį akylesni klaipėdiečiai pastebėjo, kad stiebas piliavietėje stovi vienišas – be ryškiaspalvės vėliavos. Kur dingo vėliava, ne iš karto galėjo pasakyti ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus darbuotojai. Baimintasi, kad į ją galėjo pasikėsinti piktavaliai.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad vėliava nukrito nutrūkus ją laikiusiam plieniniam lynui. „Reikės keisti nauju, o atrodė, kad senasis labai tvirtas. Matyt, vėjas nudraskė“, – svarstė muziejaus vadovas Jonas Genys.

Nukritusią vėliavą kuriam laikui priglaudė jos kūrėjas Jefimas Vytovtovas. Tikimasi, kad geltonos ir raudonos spalvos miesto vėliava netrukus vėl plėvesuos praeiviams.

Ši vėliava piliavietėje buvo iškelta prieš kelerius metus. Iki tol čia kabėjo Pilies muziejaus (geltona ir raudona vėliava su pilies siluetu – aut.past.) vėliava, švenčių proga ją keisdavo miesto vėliava, tačiau kur kas mažesnio formato nei dabartinė.

J.Genys prisiminė, kad vėliava jau buvo nukentėjusi – kažkas buvo nutraukęs ją laikiusią virvę.
Klaipėdos miesto vėliava pasiūta iš dviejų vertikalių geltonos ir raudonos vėliavos juostų, viduryje pavaizduotas miesto herbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius