Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 08

Ventos socialinės globos namų, kuriuose buvo išsekinta septynmetė, vadovei skirtas papeikimas

Įvertinus socialinės apsaugos ir darbo ministrės sudarytos komisijos išvadas dėl Ventos socialinės globos namų vadovės Gražinos Banienės veiksmų, priimtas sprendimas jai skirti nuobaudą – papeikimą.
Kauno medikams atvežta septynmetė nesvėrė nė šešių kilogramų
Kauno medikams atvežta septynmetė nesvėrė nė šešių kilogramų / TV3 nuotr.

Išsekusi septynerių mergaitė į Kauno klinikas buvo atvežta prieš mėnesį. Ji nesvėrė nė 6 kilogramų. Gavusi tinkamą priežiūrą ir maistą per kelias dienas mažametė priaugo svorio. 

Po incidento, kilusio Ventos socialinės globos namuose, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pradėjo tirti aplinkybes bei atsakingų darbuotojų veiksmus. Ministrės Algimantos Pabedinskienės pavedimu buvo nurodyta atlikti išsamų tyrimą Ventos socialinės globos namuose bei įvertinti šių globos namų vadovės veiksmus, kreiptasi į Sveikatos apsaugo ministeriją su prašymu atlikti sveikatos priežiūros įstaigų, kuriose buvo gydoma Ventos globos namuose globojama mergaitė, medicinos auditą.

Ventos globos namų vadovės veiksmus vertinusi komisija konstatavo, kad įstaigos vadovė Gražina Banienė 2013 m. vasario 15–17 dienomis neužtikrino, kad būtų imtasi aktyvių veiksmų globojamos mergaitės sveikatos būklės stabilumui užtikrinti bei tinkamai organizuoti asmens sveikatos priežiūros paslaugas. Atsižvelgiant į tai, vadovei skirta drausminė nuobauda – papeikimas.

Pasak ministrės A.Pabedinskienės, ši situacija išryškino esmines socialinės globos bei sveikatos priežiūros institucijų nesusikalbėjimo problemas. „Tai kelia didelį susirūpinimą ir negali būti toleruojama“, – pranešime spaudai cituojama ministrė.

Tarpinstituciniams bendradarbiavimo klausimams spręsti sudaryta darbo grupė iš valstybės institucijų bei nevyriausybinių organizacijų. Ši grupė gegužės mėnesį turi pateikti savo išvadas, identifikuodama svarbiausias problemas ir nurodydama jų sprendimo būdus.

Siekiant užtikrinti didesnį veiklos efektyvumą, sistemiškai peržiūrima ir visų socialinės globos namų veikla, socialinės globos namuose dirbantiems vadovams bei personalui rengiami kvalifikacijos kėlimo mokymai. 

Ministrės teigimu, vaikų socialinės globos įstaigas yra numatyta pertvarkyti į mažesnes, kuo artimesnes šeimos aplinkai. Taip pat lengvinti sąlygas ir skatinti kuo daugiau vaikų įsivaikinti, globoti šeimose, auginti šeimynose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius