-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 19

Verslininkas Ž.Buzas teisme pirmą kartą pamatė pagrobėjų veidus

Nors į teismą susirinko ir dauguma nukentėjusiųjų, ir liudytojų, prieštaringai vertinamo Marijampolės verslininko Žydrūno Buzo pagrobimo ir turto prievartavimo bylos atversti nepavyko.
Įkaitas
Įkaitas / Photos.com
Temos: 1 Verslas

Kauno apygardos teismo narve vakar įsitaisė kaunietis bendrovės „Everida“ direktorius, Nacionalinės praktinio šaudymo asociacijos narys 39 metų Artūras Račkelis su triskart teistu užvakar 27-ąjį gimtadienį minėjusiu Deividu Snapkausku.

A.Račkelis įvardijamas kaip nusikaltimo sumanytojas ir užsakovas, o D.Snapkauskas buvo pasamdytas saugoti pagrobto verslininko. Tačiau abu kaltinamieji atsisėdo per atstumą, tarsi demonstruodami, kad nėra bendrininkai.

Bendrauti su teisiamaisiais vengė ir laisvėje esantys šioje byloje taip pat teisiami 28 metų Renaldas Laimus, kuris suvedė D.Snapkauską su A.Račkeliu, bei apie tai žinojęs 29 metų Dainius Lukošenkinas.

Į pirmąjį teismo posėdį atvyko Ž.Buzas su žmona Aušra ir dauguma iš dešimties nukentėjusiųjų bei nemažai liudytojų. Jie pirmą kartą išvydo veidus asmenų, kurie buvo pagrobę verslininką. Tačiau skandalingoji byla liko neatversta.

R.Laimų ginanti advokatė pranešė dar atostogaujanti, todėl kitas posėdis paskirtas tik po poros mėnesių.

Marijampolės bendrovės "Artapolas" komercijos direktorius 35 metų Ž.Buzas buvo pagrobtas praėjusių metų kovo 16-ąją, kai su žmona ir draugais vakarojo Puskelnių kaime esančioje jo bendrovei priklausančioje sodyboje su pirtimi.

Iš pradžių Ž.Buzas dvi paras rūsyje buvo laikomas nuogas, tik po to buvo apvilktas sportiniu kostiumu. Verslininką bandyta kankinti - replėmis spausti pirštus, kol jis pažadėjo pasakyti viską, ką reikia.

Pagrobtojo veidas visą laiką buvo apvyniotas lipnia juosta, o akys dar uždengtos vatos gumuliukais, kojos ir rankos surištos automobilių tempimo virve.

Ž.Buzas buvo nuvežtas į Sausinės kaime (Kauno r.) esančią sodininkų bendriją "Vanagynė" ir įkalintas A.Račkelio vaikystės draugui Mindaugui Gedmintui priklausančiame namelyje. Iš čia balandžio 7-ąją jis, kai D.Snapkauskas miegojo, verslininkas paspruko. Išsilaisvinti Ž.Buzui pavyko ir todėl, kad pusbadžiu laikomas vyras labai sulyso, todėl virvės ant kojų ir rankų atsilaisvino.

Tą vakarą, kai Ž.Buzas buvo pagrobtas, jo žmona sulaukė reikalavimo sumokėti už vyrą 3,2 mln. eurų (11 mln. litų).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius