-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 28

Vėsūs orai gelbėjo nuo rimtų nelaimių

Joninių renginiai savaitgalį į pajūrį pritraukė nemažai turistų iš visos Lietuvos. Tačiau šilumos pritrūko, todėl paplūdimiai poilsiautojų antplūdžio nesulaukė ir savaitgalis praėjo be incidentų. Nepaisant to, gelbėtojams teko spręsti įsisenėjusias problemas.
Šventinis savaitgalis paplūdimiuose apsiėjo be rimtesnių incidentų.
Šventinis savaitgalis paplūdimiuose apsiėjo be rimtesnių incidentų.

Jau ne kartą garsiai kalbėta, kad paplūdimiuose renkasi nepilnamečiai ir be tėvų priežiūros paliekami vaikai. Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, kad ir šventinį savaitgalį, ypač šeštadienį bei sekmadienį, gelbėtojams teko drausminti suaugusiuosius, kurie, įsitaisę kopose, pamiršdavo atžalas.

Šie, nuklydę iki jūros, neprižiūrimi lipo į vandenį ir taip kėlė pavojų savo gyvybei. „Matome vienus, be priežiūros paliktus 3–6 metų vaikus. Tėvai ar seneliai deginasi kopose ir pamiršta, kad atvyko ne vieni, o su vaikais“, – pasakojo A.Siakki. Pasak specialisto, gelbėtojai negali bausti žmonių, tik rimtesniais atvejais kviečiami policijos pareigūnai.

Kita problema, kuri kartojasi kasmet – paplūdimiuose lankstantys keturkojai. Pirmosios, Antrosios Melnragės bei Girulių paplūdimiuose šunis vedžioti draudžiama, tačiau poilsiautojams tai nė motais. Anot A.Siakki, keturkojų šeimininkai taip suįžūlėjo, jog augintiniams suteikia visišką laisvę: neprisega pavadėliais, neužmauna antsnukių, be to, šunys visur teršia.

Nors gelbėtojams rūpesčių pridarė vieni palikti vaikai ir vedžiojami keturkojai, ilgasis savaitgalis Klaipėdos paplūdimiuose buvo ramus. Kiek rimtesnė bėda buvo ištikusi dvylikametę mergaitę: prie Jono kalnelio ši, žaisdama su bendraamžiais, įkrito į dumbluotą vandenį šalia krantinės. Laimė, mergaitė nenukentėjo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius