-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 08

Vėtros nulaužti medžiai krito ir prieš automobilius, ir tiesiai ant jų

Pranešama apie 5 incidentus, į kuriuos antradienį vos per pusdienį dėl smarkaus vėjo pakliuvo vairuotojai bei keleiviai. Įdomus sutapimas: iš keturių apgadintų automobilių du buvo „VW Passat“, dar du – „Mitsubishi Colt“.
Ant kelio link Rokų nuverstas medis.
Ant kelio Rokų link nuverstas medis. / Liukos/15min.lt skaitytojo (-os) nuotr.

Antradienį mūsų šalyje siaučiant vėjui, kuris griovė įvairias konstrukcijas ir kėlė realią grėsmę gyventojams (žr. susijusius straipsnius), nesaugu buvo ir vairuotojams bei keleiviams.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas per pusdienį užfiksavo 5 incidentus, kai vėtros nulaužti medžiai krito prieš pat automobilius ar net tiesiai ant jų.

Antradienį 7.43 val. Neringos savivaldybėje, kelyje Nida–Klaipėda, ties Preila, ant važiuojamosios dalies nuvirto medis. Griūvantis medis pataikė tiesiai ant lengvojo automobilio „WV Passat“. Laimė, incidento metu žmonės nenukentėjo. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai supjaustė medį ir patraukė nuo automobilio. Apgadintas automobilio dešinysis šonas, įlenktos durelės, apgadintas priekinis buferis.

8.04 val. Klaipėdoje, prie Sportininkų gatvės 8A pažymėto pastato, ant lengvojo automobilio „Mitsubishi Colt“ nuvirto apsauginė tvora. Į įvykio vietą atvykę Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai patraukė tvorą nuo automobilio. Incidento metu mašina rimčiau neapgadinta.Ugniagesiai pamatė, kad ant kelio yra nuvirtę iškart keturi medžiai, o tarp jų įstrigęs automobilis.

11.36 val. Kauno mieste, Amerikos Lietuvių gatvėje 9, medis nuvirto ant automobilio. Gelbėtojams atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad 13 metrų ilgio medis nuvirto taip pat ant „Mitsubishi Colt“. Medis nuo automobilio nukeltas, supjaustytas grandininiu pjūklu ir saugiai patrauktas.

11.44 val. Šakių rajone, Gelgaudiškio seniūnijos kelyje Šakiai–Gelgaudiškis, dėl stipraus vėjo nuvirto pakelės medis ir užgriuvo ant važiuojančio automobilio „VW Passat“. Apie tai gelbėtojams pranešė vietos komisariato budėtojas, tačiau į vietą atvykę ugniagesiai nukentėjusių asmenų nerado. Nuvirtęs medis nuvilktas nuo automobilio, panaudojus grandininį pjūklą supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.

12.20 val. Marijampolės savivaldybėje gautas pranešimas, kad kelyje Marijampolė–Šunskai, ant važiuojamosios kelio dalies, yra nuvirtusių medžių. Iki pat iškvietimo vietos gelbėtojams nebuvo galima privažiuoti, jiems teko palikti autocisterną ir eiti apie 100 metrų pėsčiomis. Ugniagesiai pamatė, kad ant kelio yra nuvirtę iškart keturi medžiai, o tarp jų įstrigęs automobilis. Tačiau žmonės nenukentėjo, transporto priemonė liko net nepaliesta. Panaudojus grandininį pjūklą kelio ruožas atlaisvintas.

Kaip antradienį jau skelbė 15min.lt, iki 16 val. ugniagesiai gelbėtojai buvo gavę net 48 pranešimus apie įvairiose vietose vėtros nulaužtus medžius.

Antradienį naujienų portalas rašė ir apie įspūdingą incidentą sostinės statybvietėje, kai po plytų krušos buvo apgadinti keturi automobiliai, o žmonės nenukentėjo tik per stebuklą.

Skaitytojų portale ikrauk.15min.lt Liuka rašė, kad Kaune, kelyje Rokų link, nuvirtęs medis irgi pridarė nepatogumų vairuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius