2010 08 26

„Vėtrūna“ įsipareigojo Žalgirio areną užbaigti iki vasario 1-osios (papildyta 17.41 val.)

Ketvirtadienį keletą valandų už uždarų durų posėdžiavę Kauno miesto valdžios ir Žalgirio areną statančios bendrovės „Vėtrūna“ vadovai pasirašė sutartį, numatančią, kad bendrovė įsipareigoja areną pabaigti iki vasario 1 dienos.
Vizitas arenoje
Vizitas arenoje. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Pagal šį susitarimą, iki šildymo sezono turi būti baigti visi pastato fasado ir sandarinimo darbai. Pasak mero Andriaus Kupčinsko, paskui prasidės vidaus inžineriniai darbai ir kėdžių statymas.

Priminsime, kad vasarą Kaune lankęsis FIBA Europos padalinio generalinis sekretorius Naras Zanolinas pažadėjo, kad 2011-ųjų rugsėjį Europos vyrų krepšinio čempionato finalinis etapas vyks naujoje Žalgirio arenoje.

Rugpjūčio pradžioje Kauno miesto savivaldybė pradėjo derybas su „Vėtrūna“, kurios vadovai pareiškė, jog nespės pabaigti darbų iki sutartyje numatytos datos – spalio 3-iosios. Tačiau šiemet liepą statybų bendrovės vadovai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administraciją, prašydami pratęsti statybų pabaigos terminą.

Papildyta 17.41 val.: Derybų metu aptartos bei oficialiai patvirtintos sankcijos, kurios bus taikomos, jei įmonė vėluos atlikti darbus iki susitarto termino – 2011 metų vasario 1 dienos.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kaunas meras A.Kupčinskas (k.) ir Kaunas meras A.Kupčinskas (k.) ir „Vėtrūnos“ generalinis direktorius Juozas Valužis.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno meras A.Kupčinskas (k.) ir „Vėtrūnos“ generalinis direktorius Juozas Valužis

Nesilaikant sutarto termino, statybininkai savivaldybei privalės mokėti 0,01 procento neatliktų darbų vertės baudą už kiekvieną dieną.

„Tačiau, manau, kad to neprireiks, nes abi pusės suinteresuotos laiku baigti darbus“, – įsitikinęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Vėtrūnos“ generalinio direktoriaus Juozo Valužio teigimu, nustačius naują statybų pabaigos terminą nuo šios savaitės darbai arenos statybų aikštelėje vyks dvejomis pamainomis. Statybose Kaune papildomai dirbs 100 darbininkų.

Savivaldybė savo ruoštu svarsto galimybę sumažinti kitų darbų krūvį Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Vygantui Gudėnui, kad jis galėtų daugiau laiko skirti arenos darbų kuravimui.

„Arena – ne namas, kurio statybos, kaip žinia, irgi gali užtrukti. Tai strateginis objektas, tad jam reikia skirti išskirtinį dėmesį. Tai suprantame ir jaučiame atsakomybę ir mes, ir „Vėtrūna“. Tikiuosi, kad nesklandumų nebus. Nors pavienių problemų yra: kilo nesklandumų dėl kėdžių atgabenimo iš JAV. Juk ne 12 jų, 15 tūkst. reikia atsivežti. Bet tikimės, kad iki sausio mėnesio jos jau bus Kaune ir sustatytos“, – 15min.lt sakė miesto meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius