-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 28

Vežėjai mikroautobusais siūlo kompromisą

Kelis kartus susitikę su savivaldybės atstovais, vežėjai mikroautobusais pasiryžo kiek nusileisti. Jie siūlo kompromisą ir viliasi, kad valdžia jam pritars. Jeigu ne – „mikriukų“ vairuotojai gruodžio viduryje rengs piketą.
Po kelių dienų už kelionę mikroautobusų Vilniuje gali tekti mokėti litu brangiau.
Vežėjai ieško kompromisų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Vežėjai

Kaip „15min“ jau rašė, savivaldybė reikalauja drastiškai pakeisti 1,2,5 ir 62 mikroautobusų maršrutus. Vežėjai tai pavadino jų žlugdymu. Bet dabar jie jau siūlo kompromisą – sutinka keisti du maršrutus. „Kaip sakoma, jeigu vaikas užsispiria, tai kartais reikia nusileisti“, – kalbėjo bendrovės „Transrevis“ direktorius Vladas Dapkus.

Vežėjų pasiūlymas – galėtų keistis 1 ir 5 numeriais pažymėtų maršrutų trasos. 1 „mikriukas“, važiuojantis iš Pilaitės į Stotį, galėtų aplenkti Konstitucijos prospektą bei Žaliąjį tiltą, o važiuotų Geležinio Vilko tiltu ir Pamėnkalnio gatve. 5 mikroautobusas, važiuojantis iš Santariškių į Stotį, iš Kalvarijų gatvės galėtų suktų į Žalgirio gatvę, tada važiuotų Rinktinės gatve ir Karaliaus Mindaugo tiltu.

„Savivaldybė tokius pakeitimus ir siūlė, tačiau jie norėjo pakeisti ir daugiau maršrutų. Tik motyvų, kodėl taip reikia daryti, nėra. Vicemeras Romas Adomavičius to negalėjo mums pasakyti, tik rėmėsi kažkokiu mero Artūro Zuoko nutarimu, kurio mums taip ir neparodė“, – tikino V.Dapkus.

Savivaldybė siekia, kad mikroautobusai nedubliuotų miesto viešojo transporto maršrutų. Esą tokiu būdu keleiviai važinėtų autobusais ir troleibusais. Šie gautų kur kas daugiau pajamų, o tai leistų tobulinti susisiekimo mieste sistemą.

Tačiau vežėjai įsitikinę, kad taip mažinama konkurencija ir bloginamos susisiekimo galimybės. Nesulaukę juos tenkinančio atsakymo vežėjai pasiryžę piketuoti – piketas įvyktų gruodžio 15 d. ir tam jau gautas leidimas.

Vykdo reidus

Valdžia kol kas labiau domisi, ar mikroautobusų vairuotojai tvarkingai važinėja, ir atsakymo pateikti vežėjams neskuba.

Jau apie savaitę sostinės gatvėse nuolat vykdomi reidai ir stebima, kokias kelių eismo taisykles vairuotojai dažniausiai pažeidžia.

„Sklando daug gandų, gauname skundų, kad mikroautobusų vairuotojai pažeidinėja kelių eismo taisykles, išleidžia keleivius pavojingose vietose ir daro daug kitų pažeidimų. Tą situaciją ir norime išsiaiškinti. Tam pasitelkėme policijos pareigūnus“, – sakė savivaldybės Miesto transporto skyriaus vedėjas Evaldas Matonis.

Anot jo, ne visada vairuotojai stabdomi – dažnai naudojamasi policijos turimomis galimybėmis vaizdo kamera fiksuoti pažeidimus, o vairuotojai apie juos informuojami maršruto pabaigoje.

V.Dapkaus teigimu, tokie patikrinimai – naudingi. Esą vairuotojai pasitempia, padidėja įplaukos, pagerėja vairavimo kultūra, tad sulaukiama mažiau keleivių priekaištų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius