Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 16

VGTU studentai pristatė, kaip 2020-aisiais atrodys policijos komisariatai

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) architektūros studentai konkursui „Policijos pastatas 2020” pristatė naujų policijos pastatų Vilniuje vizijas.
I vietos laimėtojos projektas
I vietos laimėtojos projektas

35 projektuose – lietuvių akims dar neįprasti komisariatai: daugumoje jų vyrauja skandinaviškas minimalizmas bei atviros erdvės, o patalpos suplanuotos taip, kad į jas patektų kuo daugiau natūralios dienos šviesos.   

Geriausių architektūrinių projektų autoriai apdovanoti parodos „Policijos pastatas – 2020” atidaryme policijos departamente prie Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos. Sveikindamas nugalėtojus policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pasidžiaugė, kad studentai aktyviai įsijungė į šį konkursą.

„Planuodami naujų komisariatų statybą kreipėmės į universitetą laukdami modernių, jaunatviškų ir veržlių idėjų. Projekto sėkmė mus džiugina, nes pasiūlytas ne vienas kūrybiškas sprendimas, kuriuos tikimės ateityje įgyvendinti,“ – parodoje sakė policijos vadovas.

VGTU studentų užduotis buvo pasirinkti vieną iš trijų policijai priklausančių Vilniaus miesto sklypų – Sietyno, Buivydiškių arba Saltoniškių gatvėje – ir suprojektuoti modernų, ne žemesnio nei A klasės energinio naudingumo pastatą. Būsimieji architektai vertinti tiek už pastato funkcionalumą ir jo projekto pritaikymą realioje vietoje atsižvelgiant į aplinkos ypatumus, tiek už koncepciją ir jos vizualinę išraišką. 

„Studentams paskirtas tikrai nelengvas uždavinys, tad kartu analizavome Lietuvoje bei Europoje sukauptą tokių pastatų projektavimo patirtį ir ieškojome geriausių sprendimų. Toks akademinis realių situacijų modeliavimas architektams yra toks pats svarbus kaip ir projektų įgyvendinimas praktikoje,“ – sakė vienas konkurso koordinatorių, VGTU Architektūros katedros docentas Sigitas Kuncevičius.

Trečio kurso architektūros studentai policijos pastatų projektus kūrė kaip savo kursinius darbus visuomeninio projekto kategorijoje. Konkursinis darbų vertinimas vyko akademinėse peržiūrose gruodžio mėnesį, jame dalyvavo tiek universiteto, tiek policijos atstovai. Jie paskyrė tris prizines vietas VGTU studentėms Miglei Paužaitei, Vaivai Andriušytei ir Agnei Milkevičiūtei bei dar keturis paskatinamuosius prizus studentams Mariui Įšarui, Jokūbui Platūkui, Tomui Kudzmanui ir Monikai Balsytei. Dviem studentams – Ugnei Morkūnaitei ir Dominykui Pociui, įteiktos policijos generalinio komisaro padėkos.

Konkursą „Policijos pastatas – 2020” tikimasi padaryti tradiciniu ir organizuoti kiekvienais metais taip tęsiant VGTU Architektūros fakulteto ir Policijos departamento prie LR VRM bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius