Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 07

VĮ „Regitra“ padidins viešai skelbiamų duomenų apimtį

„Regitra“ planuoja internete skelbti daugiau Lietuvos kelių transporto priemonių registro duomenų.
Kompiuteris
Kompiuteris / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 „Regitra“

VĮ „Regitra“ sukurta ir 2005 m. pradėta teikti viešoji elektroninė paslauga „Transporto priemonių paieška“, leidžianti internetu neatlygintinai gauti Lietuvos kelių transporto priemonių registro duomenis apie visas (2,1 mln.) Lietuvoje įregistruotas kelių transporto priemones, kasmet pateikia atsakymus į daugiau kaip 1 mln. vartotojų užklausų. Šiemet šia nemokama paslauga vartotojai pasinaudojo daugiau kaip 600 tūkst. kartų, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Atsižvelgdama į naujai kylančius visuomenės poreikius, taip pat į Susisiekimo ministerijos siūlymus, „Regitra“ prie viešai jau skelbiamų registro duomenų planuoja pateikti ir duomenis apie ankstesnių transporto priemonės savininkų skaičių, taip pat kai kurią kitą galinčią visuomenę dominti informaciją iš policijos, draudikų, techninių apžiūrų bendrovių duomenų bazių“, – sakė VĮ „Regitra“ generalinis direktorius Ramutis Oleka.

Išsamesnė duomenų bazė galėtų atspindėti transporto priemonės techninę būklę, draudimą, patirtus eismo įvykius. Ši informacija būtų naudinga planuojantiems naudotas transporto priemones įsigyti gyventojams ir įstaigoms.

Šiuo metu VĮ „Regitra“ tinklalapyje (http://www.regitra.lt), atsakant į elektronine paslauga „Transporto priemonių paieška“ besinaudojančių vartotojų užklausas, pateikiama informacija apie transporto priemonės teisinę būklę (įregistruota ar išregistruota), atsakoma, ar perregistruojant transporto priemonę nėra taikomi apribojimai dėl jos arešto, įkeitimo, vagystės ar kitų teisės aktais numatytų apribojimų, taip pat nurodoma jos markė, modelis, kėbulo spalva, pirmosios registracijos arba pagaminimo metai, kategorija ir klasė. Taip pat pateikiama informacija apie tai, ar transporto priemonės savininkas VĮ „Regitra“ jau yra pateikęs transporto priemonės pardavimo deklaraciją.

Vartotojams sudaryta galimybė atlikti transporto priemonės paiešką pagal vieną ar kelis parametrus: valstybinį numerį, registracijos liudijimo ir identifikavimo
numerius.

Paslauga aktyviai naudojasi ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių piliečiai, institucijos, siekiančios operatyviai įsitikinti, ar dominanti transporto priemonė iš tiesų yra įregistruota Lietuvoje.

Viešai teikiamų duomenų sąrašas bus išplėstas VĮ „Regitra“ tvarkomais duomenimis, o, bendradarbiaujant su policija, Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuru bei asociacija „Transeksta“, vienijančia technines apžiūras atliekančias bendroves, sudarius sutartis, turint teisinį pagrindą ir atlikus būtinus teisės aktų pakeitimus, – ir šių institucijų tvarkomais visuomenei aktualiais duomenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius