Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 17

Viceministras Artūras Skikas: jei jums nuo to lengviau, jūs sergate kiaulių gripu

Sveikatos viceministras Artūras Skikas, duodamas interviu LNK, teigė, kad pandeminio gripo protrūkis jam nebuvo staigmena, apie tai Lietuva buvo įspėta iš anksto. Jo tvirtinimu, nors sergamumas auga, situacija yra valdoma.
Viceministras A.Skikas
Viceministras A.Skikas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Kiaulė Gripas

„Galiu nuraminti žmones, kad tai yra tas pats gripas, kaip anksčiau, tik pavadinimas kitoks. Ir šiek tiek mastas didesnis. Šito nereikėtų bijoti ir gydytis taip, kaip ir visada“, – ramino viceministras.

– Ar galima sakyti, kad daugelis pacientų serga būtent vadinamuoju kiaulių gripu?

– Jeigu žmogui nuo to ramiau, tai galima taip pasakyti. Nes klinika, gydymas, diagnozė ir visa kita yra lygiai tokie pat kaip sezoninio gripo metu. Taigi, jeigu žmogų nuramins žinia, kad jis serga būtent tuo gripu, jam bus ramiau persirgus. To ir linkėčiau: jei jau susirgote, sirkite lengvai ir greitai grįžkite į darbą.

– Ar yra žinoma, kiek žmonių paguldyta į ligonines dėl komplikacijų?

– Nėra tikslių duomenų. Paguldyta apie 100 žmonių, dauguma – vaikai. Tačiau vaikai serga įvairiomis ligomis, taip pat ir gripu. Todėl nežinome, ar tai tikrai ta priežastis. Skaičius galėsime patikslinti vėliau.

– Ar ne per vėlu dabar pirkti vakciną? Ką dabar darys ministerija, juk imunitetas įgaunamas praėjus trims savaitėms po skiepų. O pranešama, kad susirgimų pikas jau pasiektas.

– Tikrai pikas dar nepasiektas. Pikas dar bus, mano manymu. Antra, vakciną gausime šiemet, o ne kitąmet. Vakcinuoti niekada ne vėlu. Dar mėnesį kitą trečią gripas turėtų tęstis.

– Ar nebus išmesti pinigai į balą: žmonės nesiskiepys, sakys, vis tiek visi jau serga...

– Europos užkrečiamųjų ligų centro ir PSO duomenimis, susirgti šia liga gali apie 20 proc. populiacijos. Taigi dar yra galimybė, kad sirgs didesnis skaičius žmonių.

Visa informacija apie kiaulių gripą pasaulyje ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius