Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 15

Viceministrė Angelė Bajorienė nesutinka, kad supainiojo interesus, bet dar neapsisprendė, ar skųs VTEK sprendimą

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė teigia, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ją nepelnytai pripažino supainiojus interesus, tačiau dar nenusprendė, ar nepalankų etikos sargų sprendimą skųs teismui.
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija / BFL nuotr.

„Aš tikrai neįžvelgiu, kad galėjo kilti koks nors interesų konfliktas, nes aš nebuvau valstybės tarnautoja. Žmonės buvo priimami pagal Darbo kodeksą, jie man nebuvo tiesiogiai pavaldūs“, – BNS trečiadienį sakė viceministrė.

VTEK antradienį konstatavo, kad A.Bajorienė supainiojo interesus ankstesniame darbe, kai būdama Prienų globos namų vadove sprendė artimųjų tarnybos klausimus. Pasak VTEK, A.Bajorienė vadovaudama Prienų globos namams sprendė šioje įstaigoje dirbančių sūnaus, brolio ir šio sutuoktinės (svainės) tarnybos eigos klausimus ir taip pažeidė įstatymo reikalavimą vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto bei reikalavimą nusišalinti tokiam konfliktui iškilus.

Etikos sargai taip pat pažymėjo, kad privačių interesų deklaracijoje artimų asmenų bendro darbo vienoje įstaigoje A.Bajorienė nebuvo deklaravusi, nors tokia buvo jos pareiga.

Pasak viceministrės, savo artimųjų ji neišskirdavo iš kitų darbuotojų.

„Iš kitų darbuotojaų niekada niekada nebuvo išskirti, nes tai yra ir ne mano pažiūroms, ir ne mano supratimui“, – aiškino ji.

A.Bajorienė sakė, kad jos artimieji, dirbdami Prienų globos namuose, sprendė specialistų stokos problemą.

„Socialinis darbuotojas, teisininkė – tai yra deficitinės provincijoje specialybės, ir kad vyrai socialinį darbą dirbtų – juk keliame problemą, kad jų nėra su aukštuoju universitetiniu išsilavinimu“, – dėstė ji.

Ministrės Algimantos Pabedinskienės atstovė spaudai Vaida Vincevičiūtė savo ruožtu BNS sakė, kad ministrė VTEK sprendimą vertins su juo susipažinusi.

Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė po VTEK sprendimo paragino A.Pabedinskienę atleisti viceministrę. Parlamentarė taip pat klausia, ar priimant A.Bajorienę į viceministrės pareigas ministrei buvo žinoma apie artimų giminaičių įdarbinimą jos vadovaujamoje įstaigoje.

„Tai bus ministrės sprendimas, koks jis bus, tokį aš gerbsiu“, – raginimus ją atleisti komentavo A.Bajorienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius