Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 23

Vidaus reikalų ministerijos pensininkai Kalėdas galės švęsti tik sausį

Ne visi Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pensininkai turės, už ką paruošti gausų Kalėdų stalą. Dėl lėšų trūkumo dalis pensijų už lapkritį bus išmokėta tik sausio mėnesį.
Policininkas
Policininkas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Malonus“ kalėdinis pasveikinimas iš valdžios“, – 15min.lt sakė nenorėjęs prisistatyti VRM pensininkas.

Pensijos – tik sausį

Jis pasakojo, kad VRM pensiją, kuri viršija 600 Lt, gauna kiekvieno mėnesio 20 dieną. Tačiau gruodį pensininkas gavo vos 310 Lt. 

„Krizė baigėsi, visiems pakilo atlyginimai, o kelių šimtų litų išmokėti nesugeba“, – sakė pensininkas.

Paklausęs VRM, kodėl jam nebuvo išmokėta visa pensija, gavo atsakymą:

„Labas rytas, dėl lėšų trūkumo Jums už lapkritį pervesta tik dalis pensijos. Pilnai atsiskaityti Vidaus reikalų ministerija žada iki 2014-01-07“, – rašoma VRM atsakyme pensininkui.

Kaip jau anksčiau rašė 15min.lt, pinigai VRM baigėsi anksčiau nei metai. Su dalimi darbuotojų už šiuos metus bus atsiskaityta tik kitais metais.

VRM teisinasi neturinti lėšų

VRM atstovai tikina, kad „2013 metų pabaigoje Vidaus reikalų ministerija susidūrė su žymiu lėšų, reikalingų pensijoms išmokėti, trūkumu. Pensijoms išmokėti 2013 m. buvo neskirta 9,5 mln. Lt. Ši suma susidarė dėl to, kad 2012 m. tvirtinant 2013 metų biudžetą nebuvo atsižvelgta į žymų pensininkų skaičiaus padidėjimą 815 asmenų, kas sudaro apie 4,5 mln. Lt sumą. Taip pat 2013 metų biudžete nebuvo numatyti asignavimai, būtini kompensuoti sumažintas pensijas. Vykdydami Konstitucinio Teismo sprendimą teismai priteisė ieškinių daugiau kaip už 5 mln. Lt.“

Išplatintame pranešime VRM tikina, kad ne kartą kreipėsi į Vyriausybę dėl šių lėšų trūkumo. Po paskutinio kreipimosi lapkričio 28 dieną iš Vyriausybės rezervo buvo skirta tik 1,6 mln. Lt. 4,8 mln. Lt buvo perskirstyti iš kitiems VRM tikslams ir programoms skirtų lėšų, įskaitant ir pačios ministerijos darbo užmokesčio fondą. Tuo būdu ministerija nukreipė visas galimas lėšas 6,4 mln. Lt pensijų išmokėjimui.

Išmokėjo dalį sumos

VRM tvirtina, kad pensininkams, gaunantiems našlių ir našlaičių, invalidumo pensijas, taip pat gaunantiems už tarnybą mažesnę negu 800 Lt pensiją ir neturintiems kitų pajamų – buvo išmokėta visa jiems priklausanti pensija.

Pensininkams, gaunantiems už tarnybą didesnę negu 800 Lt pensiją, bet neturintiems kitų pajamų – buvo išmokėta 800 Lt avansas. Likusi pensijos dalis jiems bus išmokėta pirmoje 2014 m. sausio pusėje. 

Pensininkams, turintiems kitų pajamų (dirbantiems, gaunantiems „Sodros“ pensijas) – buvo išmokėtas 300 Lt avansas. Likusi pensijos dalis jiems bus išmokėta pirmoje 2014 m. sausio pusėje.

Pavedimai į sąskaitas atlikti penktadienį, gruodžio 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius