Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 09

Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas JAV kolegos prašo aktyviau bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas laišku kreipėsi į JAV Krašto saugumo viceministrą (Under Secretary of Homeland Security) Randą Beersą dėl dvišalio bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje.
Dailis Alfonsas Barakauskas
Dailis Alfonsas Barakauskas / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Kaip rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime, remdamasis Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Barako Obamos susitikimo metu išsakytomis mintimis apie būtinybę plėtoti dialogą kibernetinio saugumo klausimais, ministras D.A.Barakauskas išvardino sritis ir temas, kuriose Lietuva norėtų suintensyvinti dvišalį bendradarbiavimą. Tai kritinė informacinė infrastruktūra, kibernetinio saugumo politika, kooperavimasis apsigynimo nuo kibernetinių atakų, kibernetinių nusikaltimų tyrimo bei kibersaugos specialistų mokymo srityse.

„Kibernetinė sauga yra globalaus pobūdžio iššūkis, todėl Lietuva ieško bendradarbiavimo galimybių ne tik su ES vidaus, bet ir su strateginiais ES išorės partneriais. Juolab, kad JAV turi sukaupusi didžiulę patirtį kibernetinės saugos srityje, kuria ne prieš su mumis pasidalinti. Apie tai buvo kalbėta mano susitikime su ponu Birsu, kurį turėjom birželį Dubline. Šis laiškas yra tuometinio pokalbio tąsa, žingsnis link konkrečių klausimų sprendimo“, – teigia laišką pasirašęs ministras D.A.Barakauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius