Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 10 22 /10:37

Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas: neketinu atsistatydinti

Vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas teigia neketinąs trauktis iš pareigų dėl buvusiems jo politinės komandos nariams mestų įtarimų korupcija.
Alfonsas Dailis Barakauskas
Alfonsas Dailis Barakauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neketinu atsistatydinti“, – trečiadienį BNS sakė ministras.

Jis tvirtino tokią pat poziciją ketinąs pareikšti ir per numatytą jo susitikimą su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Neketinu atsistatydinti, – trečiadienį BNS sakė ministras.

Tuo metu Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį Žinių radijui teigė, kad būdama D.A.Barakausko vietoje atsistatydintų.

Ministras savo ruožtu pabrėžė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų antradienį sulaikytas Ervinas Raistenskis jo patarėju nebedirba metus ir du mėnesius, o buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius – nuo liepos. E.Raistenskis šiuo metu eina Turto valdymo ir ūkio departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, A.Juocevičius įsidarbino „Regitroje“.

Vidaus reikalų ministras BNS sakė iš specialiųjų tarnybų anksčiau negavęs informacijos apie galimas neteisėtas E.Raistenskio ir A.Juocevičiaus veikas.

D.A.Barakauskas tvirtino ir dabar tiksliai nežinąs, kuo įtariami buvę jo pavaldiniai. Paklaustas, ar agentai domisi Vidaus reikalų ministerijos pirkimais, kuriose dalyvavo žinomo prodiuserio Rolando Skaisgirio vadovaujama bendrovė „Videometra“, ministras pareiškė tokio pavadinimo negirdėjęs, o R.Skaisgirį sutikęs tik porą kartų.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su STT atliekantį ikiteisminį tyrimą „dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų“. Sulaikyti penki asmenys, tarp jų – E.Raistenskis, A.Juocevičius, R.Skaisgirys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Prokuratūra trečiadienio rytą dar nebuvo nusprendusi, ar prašys suimti penkis įtariamuosius Vidaus reikalų ministerijos pirkimų byloje.

„Šiuo metu sulaikymo terminas dar nėra pasibaigęs ir sprendimas dėl kardomųjų priemonių skyrimo nėra priimtas“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Premjeras paprašė D.A.Barakauską tęsti darbą, kol vyks ikiteisminis tyrimas

Trečiadienį susitikęs su vidaus reikalų ministru „tvarkiečiu“ Dailiu Alfonsu Barakausku premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius paprašė jo tęsti darbą, nes kol kas jo kaltės dėl galimų nusikalstamų veikų Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) neįžvelgė.

„Remiantis pirmine turima informacija iš teisėsaugos institucijų apie VRM pareigūnams mestus kaltinimus, kol kas vidaus reikalų ministro kaltės šioje situacijoje neįžvelgiama, todėl Vyriausybės vadovas paprašė ministro D.A.Barakausko tęsti darbą, kol vyks ikiteisminis tyrimas. Atlikus tyrimą bus galima vertinti situaciją“, – teigiama BNS perduotame Vyriausybės komentare.

Vyriausybės vadovas paprašė ministro D.A.Barakausko tęsti darbą, kol vyks ikiteisminis tyrimas. Atlikus tyrimą bus galima vertinti situaciją, – teigiama BNS perduotame Vyriausybės komentare.

Trečiadienio rytą Vyriausybės vadovas su ministru aptarė situaciją dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų vykdytų kratų ir pradėto ikiteisminio tyrimo, kuriame įtarimai turėtų būti pateikti dviem buvusiems D.A.Barakausko politinės komandos nariams.

„Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius įsitikinęs, jog kiekvienas Vyriausybės atstovas privalo dirbti skaidriai ir atsakingai, o kilus bet kokiems įtarimams, situaciją turi vertinti teisėsaugos ir teisėtvarkos pareigūnai“, – teigiama Vyriausybės komentare.

Loreta Graužinienė Dailio Barakausko vietoje atsistatydintų

Tuo metu Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad vidaus reikalų ministro D.A.Barakausko vietoje po buvusių jo komandos narių sulaikymo atsistatydintų.

„Na aš ministro vietoje atsistatydinčiau, be abejo. Aš taip padaryčiau. Tai yra vis dėlto atsakomybės klausimas. Aš paimsiu kitą pavyzdį: įvyko avarija, ją padarė pareigūnai ir tuomet generaliniai komisarai Vytautas Grigaravičius, Vizgirdas Telyčėnas atsistatydino. Tokie tikrai garbingi ir didžiulę patirtį turintys žmonės, daug nuveikę Lietuvai atsistatydino vien dėl to, kad jų sistemoje įvyko kažkoks nesklandumas. Tad, man atrodo, yra pavyzdys politikams“, – Žinių radijo trečiadienį paklausta, ką darytų vidaus reikalų ministro vietoje, atsakė L.Graužinienė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vykdytais viešaisiais pirkimais, kuriame antradienį atlikta keliolika kratų ir sulaikyti penki asmenys, tarp jų – buvęs vidaus reikalų ministro „tvarkiečio“ D.A.Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis ir buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius