Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 24

„Viena Lietuva“ linkusi remti valdančiąją daugumą

Nepriklausoma save vadinanti Seimo frakcija „Viena Lietuva“ linkusi remti valdančiąją Permainų koaliciją.
Laimontas Dinius
Laimontas Dinius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Laimontas Dinius

„Neskubėsime skelbtis esanti opozicinė frakcija, nes politinė situacija yra taip susiklosčiusi, kad bet kokie staigūs politiniai veiksmai sukeltų papildomą rūpestį, suirutę. Todėl mes, matyt, remsime valdančiąją koaliciją, bet teiksime ir savo konstruktyvių pasiūlymų“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė 11 narių turinčios frakcijos „Viena Lietuva“ seniūnas Laimontas Dinius.

Jis neslėpė, jog frakcija nepritaria premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės vykdomai ekonominei politikai.

„Bent jau mūsų frakcijai akivaizdu, kad pono premjero ir jo aplinkos vykdoma ekonominė politika ir tam tikri matymai šiandien akivaizdžiai arba jau patyrė fiasko, arba artėja prie šito taško“, – teigė L.Dinius.

Jis itin kritikavo siūlymus mažinti atlyginimus, socialines išmokas, pensijas. „Kai kurie sprendimai skiriasi nuo matymo tik mažinant algas, išmokas ir tai pateikiant kaip didvyriškus ar politinius dividendus kuriančius žingsnius. Mes manome atvirkščiai – kad tai pralaimėjimai“, – kalbėjo L.Dinius.

„Vienalietuvininkai“ dėl parėmimo spręs kiekvienu klausimu atskirai. L.Dinius pabrėžė, kad už koalicijos rėmimą nereikalaujama ir neprašoma „jokių pozicijų ir postų“.

Buvusi valdančioji frakcija „Viena Lietuva“ šiuo metu laiko save nepriklausoma frakcija, nes jos su valdančiąja dauguma nesieja jokie dokumentai.

Buvęs „vienalietuvininkų“, tuomet dar besivadinusių Tautos prisikėlimo partijos frakcija, susitarimas su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija nebegalioja nuo rugsėjo 10-osios, o koalicijos sutartį yra pasirašiusi Tautos prisikėlimo partija.

„Vienalietuvininkai“ yra sustabdę savo narystę šioje partijoje.

Po pernai spalį vykusių Seimo rinkimų valdančiąją daugumą sukūrė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautos prisikėlimo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

Šių metų liepą Tautos prisikėlimo partijos frakcija Seime skilo. Šios partijos lyderis Arūnas Valinskas su šešiais bendražygiais įkūrė „Ąžuolo“ frakciją. Likusieji 13 narių šį rugsėjį pasivadino „Vienos Lietuvos“ frakcija. Neseniai šioje frakcijoje liko 11 narių, nes pasitraukė Valerijus Simulikas ir Saulius Stoma.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius