-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 14

Vienijasi kovai su triukšmingais barais

Nesantaika tarp Vilniaus Senamiesčio kavinių ir barų šeimininkų bei Senamiesčio gyventojų nenuslūgsta. Sostinės tarybai tenka svarstyti galimybes apriboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką vis naujoms pasilinksminimo vietoms, nes šalia gyvenantys žmonės nenusiteikę taikstytis su triukšmu jų kaimynystėje.
Anot R.Baškienė, gyventojai nori bent nuo vidurnakčio iki 6 val. ryto turėti teisę į ramų miegą.
Anot R.Baškienė, gyventojai nori bent nuo vidurnakčio iki 6 val. ryto turėti teisę į ramų miegą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Totorių gatvės gyventojai jau kurį laiką skundais ir vėl atakuoja savivaldybę ir policiją, nes nenori taikstytis su šioje gatvėje įsikūrusiais barais ir jų keliamu triukšmu. Vasarą šios gatvės gyventojų skundai pasiekė sostinės tarybą, tačiau sau palankių sprendimų gyventojai tada nesulaukė – politikai linkę barų ir kavinių savininkams tik pagrūmoti pirštu, o ne apriboti prekybos alkoholiu laiką.

„Jau tris kartus miesto taryboje buvo svarstomas šis klausimas ir tris kartus buvo leista barų savininkams pasitaisyti. Problema gyventojų naudai nesprendžiama“, – piktinosi šioje gatvėje jau 18 metų gyvenanti Rasa Baškienė.

Nori ramaus miego

Nepatenkinti tuo, kad nesulaukia pokyčių, Totorių gatvės gyventojai nusprendė vienytis ir kartu ginti savo teisę ramiai miegoti naktimis. Anot R.Baškienės, jie nenori žlugdyti čia dirbančių verslininkų, tačiau nuolatinis triukšmas vargina. „Pacituosiu savo kaimyną, architektą Augį Gučą: „Mes suprantame, kad tai senamiestis, turistų traukos vieta, bet visa tai turėtų baigtis civilizuotu laiku, kad būtų atsižvelgta ir į gyventojų interesus, juk jie augina mažus vaikus, patys nori miegoti. Juk bent nuo vidurnakčio iki 6 val. ryto mes turime teisę į miegą“, – teigė R.Baškienė.

Totorių gatvėje veikiančių kavinių savininkai įsitikinę, kad tai tėra noras sužlugdyti jų verslą, kadangi su kaimynais jie nuolat bendrauja, atsižvelgdami į jų skundus tildo muziką, bendradarbiauja su policija, kuri tramdo triukšmautojus šalia kavinių. Tačiau jiems tenka nuolat teisintis dėl triukšmo, kuris trukdo kaimynams.

Specialistai nuolat tikrina

Iš pradžių įspėjame, siūlome įsirengti garso izoliaciją, bet jeigu to nepadaroma, tuomet siūlome tarybai riboti prekybos alkoholiu laiką, – sakė R.Ramanauskas.Savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento direktorius Rimantas Ramanauskas teigė suprantantis gyventojų poziciją. Anot direktoriaus, skundų dėl triukšmo kavinėse ir baruose nemažėja. „Mūsų viešosios tvarkos skyriaus specialistai naktimis nuolat užsuka į tas gatves, kur itin daug pasilinksminimo vietų – Totorių, Dominikonų gatves, stebi barus, dėl kurių sulaukiame skundų. Turiu pastebėti, kad filmuojame tas vietas, bet pastaruoju metu Totorių gatvėje pažeidimų nepastebėta“, – teigė R.Ramanauskas.

Miesto taryba greičiausiai dar šią savaitę privalės apsispręsti, ar sutrumpinti prekybos alkoholiu laiką barui Klaipėdos gatvėje, dėl kurio gautas ne vienas skundas. „Iš pradžių visus įspėjame, siūlome įsirengti garso izoliaciją, griežčiau prižiūrėti aplinką, kad lauke šalia baro ar kavinės nekiltų muštynių. Jei tai nėra padaroma, tik tuomet siūlome tarybai riboti prekybos alkoholiu laiką“, – procedūrą nupasakojo R.Ramanauskas.

Anot R.Baškienės, Vilniaus savivaldybė yra parengusi Viešosios tvarkos taisykles, kuriose ypatingas dėmesys skiriamas ir triukšmo prevencijai, tačiau sostinės politikai jų vis dar nepatvirtino. To greičiausia teks imtis naujos kadencijos tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius