Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 27

Vienintelis socialliberalų atstovas Seime Valerijus Simulikas neskuba dėtis prie „darbiečių“

Vienintelio Naujosios sąjungos (NS) atstovo Seime Valerijaus Simuliko sprendimas, kuria politine kryptimi sukti NS nusprendus jungtis prie Darbo partijos, priklausys nuo vietos skyriaus sprendimo.
Valerijus Simulik
Valerijus Simulikas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šiaulių skyriaus taryba kitą savaitę spręs dėl ateities. Manau, kad pasirinksime protingiausią sprendimą, o alternatyvų yra daug“, – pirmadienį BNS sakė Naujosios sąjungos Šiaulių skyriui vadovaujantis V.Simulikas.

Šiuo metu Seimo Socialdemokratų frakcijai priklausantis parlamentaras teigė, kad Darbo partija nėra vienintelis galimas jo pasirinkimas.

„Diskusijos su Darbo partija vyksta, bet pasiūlymų jie mums jokių nepateikė“, – sakė parlamentaras.

Tarp politinių jėgų, prie kurių skyrius gali prisidėti, V.Simulikas minėjo ir socialdemokratus, ir liberalcentristus bei liberalus, ir naujai kuriamą Artūro Zuoko partiją.

„Kvietimų tikrai turime daug“, – tvirtino jis.

13 metų gyvavusi Naujoji sąjunga prieš savaitę susirinkusi į paskutinį savo suvažiavimą, nutarė tapti vienos iš didžiausių opozicinių partijų – Darbo partijos – dalimi.

Pasak partijos pirmininko Artūro Paulausko, kiekvienas NS narys apsispręsti, ar jis nori tapti „darbiečiu“, turi iki lapkričio vidurio. Savarankišką veiklą baigiančios partijos lyderis sakė tikintis, kad į DP įstos maždaug pusė socialliberalų.

Valdančioji Liberalų ir centro sąjunga pranešė, kad jos nariais ketina tapti „iki tūkstančio“ socialliberalų, kurie nepritarė Naujosios sąjungos prisijungimui prie Darbo partijos.

„Darbiečiai“ šiuo metu Seime turi dešimt atstovų, socialliberalai – vieną, V.Simuliką.

NS įkurta 1998 metų balandžio 25 dieną. Nuo pat įkūrimo su nedidelėmis pertraukomis partijos pirmininku buvo eksprokuroras A.Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius