Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 23

Viešieji pirkimai: žadama revoliucija

Viešųjų pirkimų sektoriuje žadama kone revoliucija, rašo „Verslo žinios“. Ar ji bus ir ar viešieji pirkimai taps skaidrūs, ar tai netaps tik dar viena deklaracija, parodys laikas.
PVM sukčiautojas dienas leidžia belangėje.
Ūkio viceministras Rimantas Žylius pripažįsta, kad dabar viešuosiuose pirkimuose korupcijos dalis nemaža. / FNTT nuotr.

Jau dabar galima patikrinti, ką ir už kiek pernai įsigijo Teisingumo ir Susisiekimo ministerijos. Po kelių dienų visos ministerijos turės paviešinti šią informaciją, rašo laikraštis. Viešai žadama skelbti ir apie planuojamus pirkimus, ir apie kone kiekvieną procedūrą, esą netgi stebėti, kaip nagrinėjami skundai.

„Didžiausia kontrolė bus iš žiniasklaidos pusės. Nė vienas nenorės būti nulinčiuotas už tokį formalų dalyką“, – „Verslo žinioms“ sakė Ūkio ministerijos Prekybos departamento ir Viešųjų pirkimų tobulinimo darbo grupės pirmininko pavaduotojas Kęstutis Straigis. 

Ūkio viceministras Rimantas Žylius tikina, esą ne vėliau kaip gegužės pabaigoje internete bus ne tik skelbimai apie viešuosius pirkimus, bet ir nemokamai pateikiamas atitinkamas konkursų sąlygų dokumentų paketas. 

Taip pat žadama, kad Viešųjų pirkimų tarnybos tinklalapyje bus skelbiama informacija apie visas pirkimo procedūras, interesantai galės stebėti, kiek pateikta pasiūlymų, kiek jų liko įvertinus kainą. Tuomet esą bus galima analizuoti, kodėl vienoje organizacijoje vis tas pats tiekėjas laimi konkursus arba kaip laimėtas konkursas nuo numatytos 0,5 milijono litų sumos įgyvendinus siekia 3 milijonus. 

Ūkio viceministras „Verslo žinioms“ teigė, kad dabar viešuosiuose pirkimuose korupcijos dalis – nemaža. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius