Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 09

Viešoji tvarka – Vilniaus modeliu?

Uostamiesčio valdžia suka galvą, kaip nuo kitų metų sausio organizuoti Viešosios tvarkos poskyrio veiklą: steigti daugiau etatų ar formuoti naują Viešosios tvarkos tarnybą bei nauju pavidalu sugrąžinti kažkada panaikintą municipalinę policiją.
Klaipėdos policija
Klaipėdoje norima steigti tarnybą, padėsiančią policijos pareigūnams užtikrinti viešąją tvarką. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip pavyzdžiu remtasi Vilniaus modeliu, kuris iš dalies primena vaizdą iš veiksmo filmo: šeši modernūs automobiliai su GPS navigacijos sistema, du „BMW“ markės motociklai, dušai pareigūnams, specialios uniformos, teisės mokslus baigę patruliai ir jų uždarbis, siekiantis Policijos viršininko atlyginimą – tokiomis sąlygomis sostinės savivaldybėje jau daugiau nei trejus metus veikia Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamentas. Jis turi ir atskirą trumpąjį telefono numerį 1648, kuriuo gali skambinti gyventojai ir skųsti viešosios tvarkos pažeidėjus. Jų veikla apima 27 sritis, susijusias su viešosios tvarkos užtikrinimu.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybėje su įvairiais pažeidimais susiduria ir juos protokoluoja kiekvienas skyrius atskirai. Egzistuojantis Viešosios tvarkos poskyris teturi penkis darbuotojus, dėl per aukštų reikalavimų konkurso „nepraėjo“ dar vienas žmogus, tačiau jau prabilta apie tai, kad šio skyriaus darbo jėgos palaipsniui daugės, nes darbo esą su kaupu. Jei būtų nuspręsta eiti sostinės keliu ir steigti atskirą tarnybą, tuomet prireiktų įvairių sričių specialistus suburti po vienu stogu bei prijungti Civilinės saugos poskyrį.

Apie reikiamą finansavimą dar nekalbama, tačiau, pasak  Klaipėdos savivaldybėje apsilankiusio Vilniaus Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento vadovo Rimanto Ramanausko, jų tarnyba, kasmet gaunanti 4 mln. litų iš savivaldybės, o pelnas sudaro apie 17 mln. litų, tad Klaipėda turėtų atitinkamai apskaičiuoti savo galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius